Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rizset mivel vagy hogyan...

A rizset mivel vagy hogyan lehet ízesíteni, hogy ne legyen olyan szaraz?

Figyelt kérdés
2014. jan. 23. 15:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
Rengetegféle zöldséggel, szósszal fel lehet dobni.és persze lehet puhábbra, szaftosabbra is főzni.
2014. jan. 23. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én kukoricával, borsóval, esetleg vegetával szoktam ízesíteni, ez már sokat dob rajta. Ha picit vizesebbre főzöd, akkor meg tuti jó lesz!

Anyum pici zsiradékot szokott rakni rá,hogy "pergősebb" legyen, azt mondjuk én nem kedvelem, de ízlés kérdése.

2014. jan. 23. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
86%

Én a rizshez általában mártást készítek, amit mellé lehet tenni, és garantáltan nem lesz száraz az ebéd.


- paradicsom

- fokhagyma

- fehér mártás

stb


Ha a mártás nem jöhet szóba, akkor savanyúságot teszek mellé, és egy kevés savanyú levet locsolok rá.

2014. jan. 23. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
75%
1-2 kanál olajon dinsztelj meg egy kis fej száljaira vágott hagymát, adj hozzá sót, curryt és a kifőtt rizst, majd szórd meg petrezselyemmel, vagy csinálj gombás rizst, zöldborsós rizst, kukoricásat.
2014. jan. 23. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
77%
Ha párolod, ne csak vízzel, hanem inkább finom húsleveslével tedd! Meglátod, majd meglátod finom lesz tőle!
2014. jan. 23. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
55%
Inkább rizottót csinálj, nagyon egyszerű és hihetetlen krémes állaga van, tejszínt is érdemes bele tenni. A lényege az, hogy a rizottó rizst (szinte mindenhol lehet kapni, arborio rizs a neve) főzés közben fokozatosan felengeded valamilyen alaplével, az alaplét én 2 zöldségleves kockából szoktam megcsinálni. Nagy finom, én előtte utáltam a rizst éppen, amiatt, hogy túl száraz. A másik megoldás a barna rizs, ami sokkal egészségesebb, mint a fehér és egyáltalán nem száraz.
2014. jan. 23. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Hagymásgombával is feldobhatod.
2014. jan. 23. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
én mindig párolva csinálom. soha sem száraz-még önmagában is szeretem
2014. jan. 23. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Egyél helyette bulgurt. (Búzatöret.) Funkciójában hasonlít a rizshez, csak nem rizsből van. Ha nem szereted a rizst, nincs az a trükk, amivel jobbá tudod tenni. Én is utálom, de a bulgur fincsike.
2014. jan. 23. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 bumbi02 ***** válasza:
100%
Reszelt sajt, és kicsit több vízzel készíted, vagy egyszerűen rizottó szerűen készíted el:) De persze egy húsleves kocka is csodákat művel..: )
2014. jan. 23. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!