Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha leveles tésztából csinálok...

Ha leveles tésztából csinálok rétest, akkor mennyire kell megtölteni?

Figyelt kérdés
Az egész tésztán oszlassam el a tölteléket, vagy csak a feléig, vagy csak az elején?
2014. febr. 6. 18:20
 1/8 anonim ***** válasza:

jó kérdés...

anyukám szokott néha, de neki nem jön össze

tűl sok a száraz tészta


ennek ellenére nem hiszem, hogy az egészet be kéne kenni,

mert az már nem rétes, hanem beigli

2014. febr. 6. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Leveles tésztának én a közepére szoktam jó sok tölteléket halmozni, majd kát oldalát ráhajtom.
2014. febr. 7. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Én pont mult héten csináltam, és nem lett jó. Átadom a tapasztalatomat. Fogtam a leveles tésztát, és ahogy volt megkentem barack lekvárral, persze jó vastagon, hogy finom legyen. Szorosan feltekertem, és betettem a sütőbe. Kivülről szépen megsült, ahogy kell pirosra, ropogósra. Mikor felvágtuk, akkor láttuk, hogy belül teljesen nyers. Rengeteg volt a lekvár, és szoros a tészta, nem tudott átsülni. Na legközelebb csak éppenhogy fogom megkenni, és lazán csavarom fel. És lehet, hogy kicsit tovább is kellene sütni. Tehát kevés töltelék, és laza csavarás. Hajrá.
2014. febr. 7. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Leveles tésztából nem lehet jó rétest sütni. már én is próbáltam, szalonnás, sületlen lett a közepe.

Maradok a réteslapnál.Annak a szélére szoktam tenni a tölteléket, és konyharuha segítségével felgöngyölni.

2014. febr. 7. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Azért lett nektek rossz, mert feltekertétek, nem szabad feltekerni a leveles tésztát. Középre a töltelék és két oldalt összehajtani úgy, hogy a közepe ne fedje egymást, így nagyon finom lesz.
2014. febr. 9. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Bocs, de én ugy csináltam, ahogy rá van irva. Az feltekerést ir, és tényleg nem jó-
2014. febr. 9. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 KukeszIV válasza:
Leveles tésztából is lehet, nagyon jó réteseket csinálni. Én pék szakmában tanulok, és a Tiroli rétes is abból készül, én itthon saját tésztát szoktam csinálni, nem veszek fagyasztottat, nem ugyanaz. Én a rétest, túróval szoktam megtölteni, és úgy, hogy csinálok egy alapot, mondjuk 12cm hosszúra, akkor utána a túró, vagy amilyen tölteléket használsz, és a tetót pedig 10-11cm-re mondjuk. Bér, ha 10-re csinálod, jobb. A felső tésztát, én rétesvágóval vagy egy késsel, még meg is mintázom, így a pára is kijön belőle, és jobban is néz ki. Nem fog beázni a tészta, a vaj olvadása miatt. Ha nem aktuális, akkor bocis, de még csak most olvastam a kérdést. :) De azért, remélem segítettem valakinek. Üdv, további szép napot! :)
2014. ápr. 9. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 KukeszIV válasza:
Ja, és a tölteléknek a tészta szélétől, kb. 1-2 cm-re kell lennie, azon a részen illeszkedik össze a tető, és az alj.
2014. ápr. 9. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!