Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A mézeskalács díszítéséhez...

Annnna kérdése:

A mézeskalács díszítéséhez nyers tojásfehérjére van szükség. Nem lehetek tőle beteg, ha megeszem?

Figyelt kérdés
2009. dec. 23. 22:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Gőz felett kell felverni, ami elég sokáig tart, így a veszélyes dolgok távoznak belőle.
2009. dec. 23. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
77%
Vagy sütőben még szárítod. Ha gőz fölött vered, ne sokáig tedd, mert beikrásodik, és akkor nem olyan szép és nem lesz olyan "selymes".
2009. dec. 23. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
50%
Az megszárad, vagy rásül, ki hogy csinálja. Ha mindentől rettegünk, akkor semmit nem ehetnénk és igazából levegőt sem szabadna venni.
2009. dec. 23. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
67%
én úgy csinálom a mázat, hogy porcukor meg citromlé összekeverve. így még finomabb is szerintem és nem kell aggódni sem
2009. dec. 24. 00:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
52%

[link]


A tojásfehérjét fel kell verni és szép lassan hozzákeverni a porcukrot és kis citromlevet. (Nem kell gőz fölött.)


(Én mindig szalmonellamentes tojásokat szoktam venni, attól biztosan nem lesz semmi bajod.)

2009. dec. 24. 00:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
34%
Ja, és a mézeskalácsokat előbb ki kell sütni és csak utána díszítjük a fehér mázzal, tehát ez már nem lesz sütve!!! (Elég hamar megszárad.)
2009. dec. 24. 00:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
35%

A citrom meg savas közeget teremt, amit nem bír a szalmonella. Pl a majonéznél is azért kerül mustár vagy/és citrom bele, mert régen nem voltak ilyen tojások.

(szakács tanuló vagyok :)) )

2009. dec. 24. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
00.26-osnak: sokan úgy csinálják,, hogy miután rátették a fehér mázat, még visszatolják a sütőbe pár percre és akkor kicsit rásül. Szóval lehet ezt sütni!!!!!! (Bocs, csak hatásos a sok felkiáltójeled, megtetszett:)))
2009. dec. 24. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
70%

A szakácstanulónak:

Még van mit tanulnod!

Attól hogy citromlevet teszel a majonézbe, vagy a tojásba, attól még simán kaphatsz szalmonellát! Nem a szalmonella miatt tették bele régen sem, és most sem...

Mellesleg a szalmonellát csak főzéssel, sütéssel tudod megelőzni!

(Egy rég végzett pék-cukrász)

2009. dec. 24. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
34%
A szakácstanuló: ezt tanuljuk, ez van a könyvben, Ha hülyeség, akkor írd át a könyveket, és a tanároknak is mondd meg, hogy ez nem így van.
2009. dec. 24. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!