Kinek miyen amerikai csokis keksz receptje van? Várom őket!
OMLÓS CSOKIS KEKSZ
Hozzávalók:
10 dkg étcsoki, apróra vágva
3 evőkanál tejszín
15 dkg finomliszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
½ kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
12½ dkg puha vaj
20 dkg cukor
1 tojás
10 dkg fehércsoki, apróra vágva
Elkészítés:
Az étcsokit gyenge gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a tejszínnel. Ha már folyós, levesszük a gőzről, és félretesszük, hogy langyosra hűljön.
A liszthez hozzákeverjük a sót és a szódabikarbónát, aztán teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport. A puha vajat robotgéppel összehabosítjuk a cukorral, majd hozzádolgozzuk a tojást. Amikor a tojás tökéletesen elkeveredett, a masszához fakanállal hozzákeverjük az időközben langyosra hűlt, olvadt csokit, majd beleadjuk a kakaós lisztet, és végül beleforgatjuk az apróra vágott fehércsokit.
A tésztát hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Sütés előtt előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítünk 1 nagy, illetve 2 kisebb tepsibe.
A tésztából diónyi mennyiségeket veszünk a kezünk közé, golyókat formálunk, majd a elhelyezzük a golyókat a tepsi(k)re egymástól legalább három ujjnyi távolságra, aztán kb. 12 perc alatt megsütjük a sütiket. Ennyi idő leteltével a közepük még puha marad, de mégsem szabad őket tovább sütni, mert akkor félő, hogy kiszáradnak.
Miután kivettük a sütiket a sütőből, rajta hagyjuk őket 5-10 percig a tepsin, és csak ezután tesszük őket át egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
Én a Michelle Obama féle változatot szeretem!
Oldalt nem linkelek, mert azt kérted!
Na egye fene! Itt a recept is:
Hozzávalók kb. 10-12 darabhoz:
• 1 teáskanál sütőpor
• 1 teáskanál só
• 2 és 1/4 csésze finomliszt
• 1 csésze sótlan vaj
• 3/4 csésze kristálycukor
• 3/4 csésze barna cukor
• 1 zacskó vaníliás cukor
• 2 tojás
• 1 csésze apróra vágott csokoládé vegyesen (fehér, ét- és esetleg mentás)
• 2 csésze durvára vágott mogyoró vagy mandula
(1 csésze kb. 2,5 deciliter)
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra! Egy kis edényben keverjük össze a sót a sütőporral, majd egy nagyobb tálban a vajat, a kristály- és a barna cukrot, valamint a vaníliás cukrot keverjük ki habosra. Adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük bele a lisztet és a magvakat. Ha megvagyunk, akkor kanalazzunk kis halmokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd lapítsuk ki a halmokat. 10-12 perc alatt süssük aranybarnára, majd 5 perc pihentetés után szedjük fel őket. Dobozba téve 1-2 hétig is elállnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!