Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kinek miyen amerikai csokis...

Kinek miyen amerikai csokis keksz receptje van? Várom őket!

Figyelt kérdés
Oldalakat ne linkeljetek nem szeretnék órákat tölteni keresgetéssel!! Arra vagyok kíváncsi kinek melyik recept vált be a legjobban!!! Köszi! :)
2014. máj. 7. 13:55
 1/4 anonim ***** válasza:

OMLÓS CSOKIS KEKSZ



Hozzávalók:


10 dkg étcsoki, apróra vágva

3 evőkanál tejszín

15 dkg finomliszt

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

½ kávéskanál szódabikarbóna

1 csipet só

12½ dkg puha vaj

20 dkg cukor

1 tojás

10 dkg fehércsoki, apróra vágva

Elkészítés:

Az étcsokit gyenge gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a tejszínnel. Ha már folyós, levesszük a gőzről, és félretesszük, hogy langyosra hűljön.

A liszthez hozzákeverjük a sót és a szódabikarbónát, aztán teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport. A puha vajat robotgéppel összehabosítjuk a cukorral, majd hozzádolgozzuk a tojást. Amikor a tojás tökéletesen elkeveredett, a masszához fakanállal hozzákeverjük az időközben langyosra hűlt, olvadt csokit, majd beleadjuk a kakaós lisztet, és végül beleforgatjuk az apróra vágott fehércsokit.

A tésztát hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Sütés előtt előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítünk 1 nagy, illetve 2 kisebb tepsibe.

A tésztából diónyi mennyiségeket veszünk a kezünk közé, golyókat formálunk, majd a elhelyezzük a golyókat a tepsi(k)re egymástól legalább három ujjnyi távolságra, aztán kb. 12 perc alatt megsütjük a sütiket. Ennyi idő leteltével a közepük még puha marad, de mégsem szabad őket tovább sütni, mert akkor félő, hogy kiszáradnak.

Miután kivettük a sütiket a sütőből, rajta hagyjuk őket 5-10 percig a tepsin, és csak ezután tesszük őket át egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

2014. máj. 7. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Én a Michelle Obama féle változatot szeretem!

Oldalt nem linkelek, mert azt kérted!

2014. máj. 7. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Na egye fene! Itt a recept is:


Hozzávalók kb. 10-12 darabhoz:


• 1 teáskanál sütőpor

• 1 teáskanál só

• 2 és 1/4 csésze finomliszt

• 1 csésze sótlan vaj

• 3/4 csésze kristálycukor

• 3/4 csésze barna cukor

• 1 zacskó vaníliás cukor

• 2 tojás

• 1 csésze apróra vágott csokoládé vegyesen (fehér, ét- és esetleg mentás)

• 2 csésze durvára vágott mogyoró vagy mandula


(1 csésze kb. 2,5 deciliter)


Melegítsük elő a sütőt 190 fokra! Egy kis edényben keverjük össze a sót a sütőporral, majd egy nagyobb tálban a vajat, a kristály- és a barna cukrot, valamint a vaníliás cukrot keverjük ki habosra. Adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük bele a lisztet és a magvakat. Ha megvagyunk, akkor kanalazzunk kis halmokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd lapítsuk ki a halmokat. 10-12 perc alatt süssük aranybarnára, majd 5 perc pihentetés után szedjük fel őket. Dobozba téve 1-2 hétig is elállnak.

2014. máj. 7. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a recepteket!
2014. máj. 7. 17:49

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!