Menzára való befizetés helyett úgy döntöttem, hogy inkább főzök magamnak, jó ételötletek?
Egyetemista vagyok, és az a helyzet, hogy eddig ilyen-olyan menzán ettem menüt. 700-800-900 forintért. Ami havonta azért megterhelő. Arra gondoltam, hogy inkább 2 naponta főzök valamit. Nem nagy a tápigényem. 48 kiló vagyok, 170 cm, lány. Nem sportolok. Van valami ételötletetek, ami anyagilag nem vészes, de azért nem is egészségtelen?
Köszönöm a válaszaitokat.
Egy személyre baromi nehéz főzni :S
SZobatárs, lakótárs nincs, akivel össze tudnátok dobni??
Kétnaponta magadnak megéri főzni, sokkal olcsóbban jössz ki, mint menzás- futáros ételekkel.
viszont érdemes olvasgatni a havi menüjüket az ételkihordó szolgáltatóknak, nagyon jó ötleteket lehet meríteni akár egész hétre.
Az étel neve alapján keresgélhetsz a főzös oldalakon a recepteket illetően.
Olcsó alapanyagokat a szórólapokból válassz, és a kb-re eltervezett menüidhez hetente vásárolj.
spájzolásra gondolom nincs lehetőséged, így csak alapdolgokat tarts állandó készenlétre.
rizs, olaj, száraztészták, fűszerek, 1-1 kiló liszt, cukor stb.
zöldségféléket is elég hetente vásárolni, addig minden még viszonylag frissnek is mondható.
Mértékkel minden egészséges, még a pörköltek , a töltöttkáposzta is... :)
De lehet nagyon kevés zsiradékkal is finomakat főzni., Ragulevesek,krémlevesek gyümölcslevesek... Sovány húsból raguk zöldségekkel dúsítva, rizzsel tésztával.
Főzelékek garmada valami kis hússal, virslivel, tojással,
de hát majd rájössz, hogy mennyi mindent el lehet készíteni viszonylag olcsón.A gyümölcsöt se hagyd ki.
Pedig kettőnkre sokkal könnyebb főzni...
pl. rántott hús, mire mindent kirak az ember, a tányér ugyanannyi mosogatás annyi, hogy nem 2 adagot, hanem egyet kell főzni 1 személynek, attól ugyanúgy pepecselni kell vele.
Ha két napra főz magának valaki, az ugyanannyi, mint a ti esetetekben "kettőnkre" főzni.
Ha pedig van fagyasztó, akkor sokmindent előre is meg lehet főzni, kisebb adagokban lefagyasztani és akkor lehet sakkozni, hogy melyik nap mit vegyen elő.
Sok ember él egyedül és mégis a saját konyháját választja, a drága műa.dobozos előfizetéses kaja helyett.
Kis időráfordítással sokkal jobbat és finomabbat ehet az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!