Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek ha egy sütireceptb...

Szerintetek ha egy sütireceptben csak simán tejszínt írnak, akkor az habtejszín vagy főzőtejszín, vagy tök mindegy? Van egyáltalán különbség? Kávétejszín?

Figyelt kérdés

2014. máj. 30. 18:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Sütibe habtejszínt tennék. A zsírtartalmában van a különbség, illetve van aki szerint a főzőtejszín nem is érdemli meg a tejszín nevet.
2014. máj. 30. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Sütibe HABtejszín min 30 %-os.Főzőtejszín- a nevében is benne van - főzéshez, tejföl helyett ajánlatos a maga 20/10 %-éval.

Kávétejszín a kávéba.. :D

2014. máj. 30. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A tejszín minden ételben a habtejszínt jelenti.


A főzőtejszínt szokás külön feltüntetve kiírni, mivel ez egy adalékanyagokkal teli tejtermékipari melléktermék, ami kb. 10-15 éve létezik csak. Előtte mindenbe hagyományosan tiszta 30%-os állati tejszínt használtak - azaz habtejszínt.


A "főző"tejszín azért főző, mert könnyebb levesek, szószok enyhe besűrítésére alkalmas csak, de alacsony zsírtartalma miatt habbá nem verhető.

2014. máj. 30. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Hú, köszönöm mindenkinek, akkor legalább tudom hogy vásároljak holnap. És még egy kérdés ha esetleg valakinek van kedve válaszolni, az expressz zselatint érdemes sima zselatinnal helyettesíteni vagy nem ugyanaz a hatás?
2014. máj. 30. 21:15
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mire szeretnéd használni.


A tipikusan túrótorták, stb. tetején lévő magas, 1-2 centis zseléréteghez a gyümölcs/tortazselé a legideálisabb. A krémek fixálásához, pl. maga a túrókrém keményítéséhez pedig a zselatinfix az igazi (expressz zselé) - elronthatatlan és gyorsabban, kevesebb munkával van kész (kezdőknek sokszor becsomósodik krémekben a normál zselé).

2014. máj. 30. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Akkor maradok az expressznél, biztos elrontanám...sztracsatella torta krémjéhez kellene a zselatin.Nem kockáztatok :)) Köszönöm!
2014. máj. 31. 07:30
 7/10 A kérdező kommentje:

Ezt a receptet szeretném megcsinálni..de nem nagyon értem, hogy lesz egy kis pohár joghurtból (gondolom a 150 g-osra gondol) egy 22 cm átmérőjű tortának megfelelő krém ráadásul a képen látható vastagságban?? Na most egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy megcsináljam-e.


[link]

2014. máj. 31. 07:58
 8/10 anonim ***** válasza:
2,5 dl habtejszín kb. a duplájára dagad felveréskor, tehát térfogatában olyan 4-5 dl-nek megfelelő lesz. Ehhez jön hozzá az 1,5 dl joghurt. Jó a recept, hidd el :)
2014. máj. 31. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem sincs vele semmi baj, ne aggódj. Így igaz, a jól felvert tejszín duplájára nő, meg még a többi hozzávalóból simán meglesz ez a krém magasság.
2014. máj. 31. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Tegnap megcsináltam, tényleg jó lett a mennyiség, csak valamit elronthattam mégis, mert az állaga túl folyós lett, nem állt úgy össze a zselatin fix után mint a képen. Beraktam fagyasztóba, az megoldotta:D Igaz így inkább sztracsatella fagyi lett..:)
2014. jún. 1. 09:47

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!