Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ehhez a sütihez habtejszín,...

Ehhez a sütihez habtejszín, vagy főzőtejszín kell?

Figyelt kérdés

Az öntethez.

[link]


2013. okt. 6. 09:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%

"A tejszínhabot felverjük. Az összeállított süteményt felkockázzuk, leöntjük öntettel és tejszínhab rózsákkal tálaljuk."

Habtejszín..

2013. okt. 6. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
83%
Sütihez mindig habtejszín.
2013. okt. 6. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:

Így okés. Azt hittem az öntetbe kell belekeverni, csak mert annak a hozzávalói közé írta.


Köszönöm!!

2013. okt. 6. 10:08
 4/14 anonim ***** válasza:
43%

A főzőtejszínt felejtsd el, az a habtejszín felhigított szennyterméke. Minden ételbe habtejszín kell, a leveseket, mártásokat is azzal kell készíteni, mivel az tisztán 30%-os tejszín, adalékok nélkül. Azért "hab" mert ebből a tulajdonságából kifolyólag fel is verhető.


Ezzel ellentétben a főzőtejszín egy ilyen-olyan módon eladhatóvá tett hulladék, aminek a zsírtartalma nem elég magas a habosításhoz.

2013. okt. 6. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
40%
4/4. A főzőtejszín NEM hulladék, hanem a tejszín és a tejföl közötti termék. főzésnél a tejfölt helyettesíti. Hasonlít a házi tejfölhöz. A bolti tejfölök a "hulladékok" mert abban már nagyon kevés a zsiradék, inkább aludttej.
2013. okt. 6. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
35%

Ha nem hulladék, szerinted miért van tele állagjavítókkal és stabilizátorokkal? Azért, mert egy zsírmentes, eladhatatlan hulladék lenne nélkülük, akárcsak a bolti tejföl. Megjegyzem, hogy a tejfölt semmi nem helyettesíti a főzésnél, főleg a tejszín nem, ugyanis a tejszín semleges ízű, míg a tejföl savanykás. Rohadt nagy hiba a kettőt összecserélni!


[link]


U.i.: Külföldön nem létezik főzőtejszín, csak habtejszín, nem véletlen. Nem használnak szemetet.

2013. okt. 6. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
68%

Tudod ki a szemét...a főzőtejszín valóban egy opció a tejföl mellett, csak nem savanyított termék. A nevében benne van, főzéshez használhatjuk tejföl helyett.

A habtejszin az min 30 %-os tejszín,sütikbe, krémekbe, habbá verve ezt használjuk MO-on.

Egy igazság van, hogy a főző sütikbe nem jó, de a habtejszín mindenbe jó...

A tejtermékek zsírszázalékának beállítása egy egyszerű művelet, és fogyasztói igény szerint "gyártanak "főző/habtejszínt.

2013. okt. 6. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
40%

"és fogyasztói igény szerint "gyártanak "főző/habtejszínt."


Nem fogyasztói igény szerint gyártják. A főzőtejszín egy feljavított hulladék, melléktermék eladhatóvá téve. Ez egy tény. Hiába véded. Nem véletlenül csak a Magyarországhoz hasonló országokban kapható, ahol az emberek minden olcsó szennyterméket megvesznek a spórolás okán. Olyan országokban, ahol telik minőségre, még csak nem is hallottak róla.

2013. okt. 6. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
95%
Hat hogyne ketezne főző tejszín kulfoldon. Hollandiában pl Kookroom a neve - épp tegnap vettem. Nem szemét, rendkívül jo minőségű.
2013. okt. 6. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
55%
4-esnek teljesen igaza van abbban, hogy a főzőtejszín egy vacak...ezért kár lepontozni.
2013. okt. 6. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!