Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet olyan piskótát...

Hogyan lehet olyan piskótát sütni, amit fel lehet tekerni?

Figyelt kérdés

Ilyen charlotte tortához hasonló piskótát akarok, de olyat ami nagyon puha és könnyen fel lehet tekerni. Láttam egy képet, amin egy csomó fekete piskótalapot megkentek fehér krémmel, és egymás után feltekerték, és egy nagy tekercs lett, felállították, alá meg fölé tettek még egy-egy kerek piskótalapot (nem muszáj) és ilyen hosszában csíkos fekete-fehér tortát kaptak, amikor szeletelték. Baromi jól nézett ki. Csak a piskóta tök korom fekete volt, és még azt is kérdezem, hogy azt hogy lehet? Nyilván kakaóporral olyat nem lehetne, csak nagyon-nagyon sokkal, akkor biztos tintahal tinta volt? Köszi előre a választ.

13/L



2014. jún. 23. 16:53
 1/4 anonim ***** válasza:
Simán sütsz egy lapos piskótát (tepsiben, sütőpapíron), még melegen feltekered (papírral együtt), beletekered egy konyharuhába is hogy ne nyíljon szét, ha kihűlt megkened krémmel. Feketéhez talán ételfesték vagy kávé. Ha sok kakaót teszel bele kicsit kevesebb liszt de több cukor kell.
2014. jún. 23. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen azt tudom. De mindig jól megcsinálom a piskótát, keményre verem a tojáshabot, és nagyon óvatosan, vigyázva forgatom bele a lisztbe, hogy ne törjön össze, nem is szokott szép lesz a piskóta meg minden, de ahogy mozgatom, törik szanaszét... Egy hülye piskóta kifog rajtam, pedig már nehezebbet is sikerült megcsinálnom... Nagyon bosszant!
2014. jún. 23. 17:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Nagyobb tepsibe tedd, hogy vékony legyen a tészta és 200 fokon süsd rövid (10-12 perc) ideig. Amikor megsült, azonnal borítsd nagyon enyhén nedves ruhaszalvetára és tekerd fel, és így, feltekerve várd meg, amíg kihül.

A szintezést nem tudom, valószínüleg tintahatinta, de nem biztos.

2014. jún. 23. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia! Én még melegen 2-3-szor fel-le tekerem, utána kihűlve se törik (csak a vége egy kicsit, azt le szoktam vágni összeállítás után). Akkora tepsiben sütöm, ami az egész sütőt kitölti, 6 tojásból, kb. 2,5-3 cm vastag lesz emlékeim szerint.


Amúgy a kakaóporok között is nagy különbség van, a holland kakaó sokkal barnább, mint az olcsóbbak. De teljesen fekete azzal sem lesz.

2014. jún. 24. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!