Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A csirkefarhát büdös főzés...

A csirkefarhát büdös főzés közben?

Figyelt kérdés
Először csinálok csirkefarhátból borsó levest. Már 2 órája főzöm és főzés közben nem olyan az illata (konkrétan sztem szaga van), mint mikor sima csirkeszárnyat vagy más aplékot tettem bele. Elvileg frissen vettem, nem volt nyers állapotban szaga, csak főzés közben érzem ezt a szagot. Mi lehet ez? Kicsit habos is a leves, ilyet még nem tapasztaltam. (levágtam a far végét, amit le kell vágni és mégis)
2014. júl. 30. 12:21
 1/7 anonim ***** válasza:

ha faron rajta hagytad a zsírzóját (püspökfalat ), akkor bizony lehet kellemetlen szaga. azt mindig jóé kikanyarítva le kell vágni, mielőtt megfőzöd bárminek.

Most már mindegy, ha rajta hagytad, de a főtt húsról is vágd le, nehogy odatálald valakinek.

nem lesz ehetetlen, csak zsírosabb, és hát a szag, de nem mindenki veszi észre. próbáld meg jól befűszerezni a levest,fokhagyma, friss petrezselyemzöld rászórva is sokat segít.

2014. júl. 30. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Ja , most olvastam végig, hogy levágtad, de lehet, hogy nem eléggé. bocsi.

A fűszerezés segít, ha egyébként nyersen nem éreztél semmi kellemetlen szagot.

2014. júl. 30. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Akkor tisztázzuk. A püspökfalat a legvégén az a szív formára emlékeztető rész, ugye? Azt vágtam le.

Illetve még az volt a furcsa, hogy a csikefarhát elég hosszú volt. szerintem az állat nyaka is ott volt, ez normális?

Lehet többet nem veszek ilyet, egy próba volt, hát rosszúl sült el. Vagyis főtt.. :-((

2014. júl. 30. 12:53
 4/7 anonim ***** válasza:
Attól is függ, mivel etették a csirkét. Van amelyik tényleg büdös.
2014. júl. 30. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen, az a csúcsos tiszta zsíros darab a püspökfalat ( a fene a gusztusát, akiről elnevezték )A tyúk ugyan nem arra használja, mint a viziszárnyasok- amik a tollukat kenegetik a benne lévő zsírral, így nem áznak el- de van neki is és bizony kellemetlen a szaga. Nem elég csak lenyisszantani, jól ki kell kanyarintani.

a hátgerinc elején lehet hosszabb nyakrész is, azzal viszont semmi gond, levesbe nagyon jó.

2014. júl. 30. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy kacsa-farhátat vettél ? :D az elég hosszú, nyakas rész is van benne, és hát annak tényleg büdi a hátsófele. Azt még gondosdabban ki kell vágni.

A 2 órás főzési időt is sokallom egy csirkefarháthoz.

2014. júl. 30. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Csirkének árulták, de tényleg nagy volt ahhoz képest, amit máskor láttam. Akkor lehet kacsa volt.
2014. júl. 31. 12:07

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!