Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készül az amerikai...

Hogy készül az amerikai palacsinta?

Figyelt kérdés

2014. aug. 14. 14:15
 1/8 anonim ***** válasza:
70%

Úgy, ahogy a neten található 24683476 receptben leírják.

Tényleg ennyire nehéz ráguglizni?

2014. aug. 14. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
76%
Csak a nosalty-n legalább ötvenféle recept van hozzá, találd fel magad!!
2014. aug. 14. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
64%

Amerikai Palacsinta

Alapkeverék

60 dkg liszt, 5 g sütőpor, 2 tk szódabikarbóna, 1 tk só, 5 dkg cukor

Az összeállításhoz:

1 csésze (250 ml) alapkeverék, 1 tojás, 1 csésze (250 ml) tej, 1 ek olvasztott vaj vagy olaj

Keverjük össze jó alaposan a hozzávalókat, majd jól záródó edényben tároljuk (lehet a cukor mennyiségét kicsit növelni, ízlés szerint).

Csak annyi a tennivaló, hogy reggel, vagy amikor szeretnénk palacsintát enni, egy csészényit (250 ml) kiemelünk a keverékből, és kikeverjük: 1 tojással, 1 csésze tejjel,1 ek olvasztott vajjal, vagy olajjal.

Forró, száraz palacsintasütőbe merőkanállal pici palacsintákat öntünk, amikor buborékok keletkeznek a tetején megfordítjuk őket, és pár percen belül lehet is fogyasztani.

ez a recept Nigella Lawson receptje. Nem kell állnia rögtön sütheted is.Nekem lekvárral is finom,de a juharszirup a legjobb hozzá.

2014. aug. 14. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm az utolsó választ.
2014. aug. 15. 09:16
 5/8 anonim ***** válasza:
25%
A többit is megköszönhetnéd...
2014. aug. 15. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
az első kettö nem volt hasznos, de köszi
2014. aug. 17. 08:25
 7/8 anonim ***** válasza:
91%
Nagyon szívesen :)
2014. aug. 18. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 fGhw39-84th válasza:

Én ezt használom:

1 cup flour

3/4 cup milk

1 egg

3 tsp baking powder

1/2 tsp salt (ezt nem mindig szoktam tenni, mert a sütőportól kicsit sós)

2 tbsp melted butter (csak és kizárólag valódi vajat használok)

1 tbsp sugar


A sütéshez nem kell zsíradék. Nem csinálok porkeveréket, mert minek.

2014. szept. 4. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!