Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen tortát süssek?

Milyen tortát süssek?

Figyelt kérdés

Sziasztok,a héten lesz a szülinapom,és vinnék be a munkahelyre tortát. Az a baj,hogy nem tudom milyen tortát kéne csinálni,ami OLCSÓ,finom,és nem kell hozzá profi cukrásznak lenni. Csoki és orosz krém kizárva,mert azt nem szeretik...

Előre is köszönöm a válaszokat,recepteket! És kérlek benneteket,hogy valami olcsó,de tényleg ízletes tortákat írjatok!


2014. aug. 18. 22:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Sacher? :) Még a krém megromlásától sem kell félned.
2014. aug. 18. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

# 1 - Sacher

nem rossz a tanács! nincs is benne krém.

De nem vetted észre? a csoki nem jó ajánlat.

Szerintem egy túrós is megtenné.

2014. aug. 19. 01:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy mutatós gyümölcstorta esetleg ? Olcsó, könnyű, általában mindenki szereti.

Ha érdekel szívesen leírom az én receptemet.

2014. aug. 19. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm,hogy írtatok!

A gyümi torta receptjét elkérhetem?

2014. aug. 19. 11:08
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Írom a gyümölcstorta receptjét.

Tészta: 14 deka liszt, 14 deka cukor, 2 tojás, fél deci olaj, fél deci melegvíz, 1 teáskanálnyi sütőpor.

a kt tojésfehérjét pár csepp citromlével kemény habbá verjük.

A sárgáját a cukorral, olajjal, melegvízzel habosra keverjük, és beletesszük a sütőporos lisztet.

Végül a kemény tojáshabot lazán belekeverjük.

Egy gyümölcstortaformát alaposan kikenünk zsiradékkal és belisztezünk.Közepébe öntjük a tésztamasszát és szépen egyenletesen hagyjuk elterülni.

előmelegített kb 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. Kb 15 perc, de tűpróbával ellenőrizni kell.

Krém: egy csomag van. pudingot 3-4 ek. cukorral, egy vaniliáscukorral 3 deci tejben sűrűre megfőzünk.

Pár dolog, amit leírok, hogy tényleg jól sikerüljön, illetve én így szoktam.

a kész tésztát a formával egy vizes viledára teszem. egy tálat/lapostányért, amiben majd díszítjük kikenünk egy kis zsiradékkal. ráborítjuk a megsült tésztára és egy gyors mozdulattal megfordítjuk. a sütőforma lesz felül. ezt beborítjuk jó vizes konyharuhával, és hagyjuk gőzölögni kb 10 percig. közben megütögetjük a tetejét és körbe a szélét is, mondjuk egy kés nyelével.

Utána óvatosan leemeljük a formát.

Ezután készítjük a pudingot és a még melegen a tészta mélyedésébe öntjük, elsimítjuk.

Kirakjuk ízlésesen bármilyen gyümölccsel, pl most nektarinnal , de gyakorlatilag bármilyen gyümölcsöt szépen elrendezhetünk rajta. az őszit és a nektarint vékony szeletekre vágva , körbe legyezőszerűen lehet kirakni.

Ha ezzel elkészültünk, akkor egy tortazselét ( én színtelent használok, így érvényesül a gyümölcs eredeti színe )a rajta lévő előírás szerint elkészítünk, és a torta közepétől kiindulva szépen rákanalazunk.

nagyon hamar dermed, gyorsan kell dolgozni vele.

Hűtőbe vele, és ha hideg, már fogyasztható is.

Másnap is tökéletes, már , ha marad belőle.Aki szereti tejszínhabsprével még dekorálhatja, de csak tálaláskor, mert összeesik hamar.

Jó hosszú leírni, de elkészíteni nagyon könnyű és hamar megvan.

Mindenképpen próbáld ki, mert szeretni fogjátok, és a munkatársaidnak sem lesz kifogása, az biztos:)

Bármilyen sütit is választasz, sok sikert hozzá és nagyon boldog szülinapot kívánok:)

Üdv.

2014. aug. 19. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyos vagy hogy leírtad nagyon szépen köszönöm és a köszöntést is.Holnap lesz a 20.szülinapom,így csak csütörtökre tudom bevinni a tortát,viszont holnap este el kell készítsem. A főnök úr azt kérte valami jó kis joghurt tortát enne. Ilyet már készítettem,úgy hogy neki látok megint. Remélem az is jól fog sikerülni,nem szeretnék leégni a kollegáim és a főnökeim előtt!!!

Még az lenne a kérdésem,hogy a díszítésnél nagyon vékonyra kell vágni a barackot és szépen sorba tenni,de ahol marad ki hely és ráöntöm a zselét,nem fog kijönni ez a tejszines krém,mármint ilyen kis mélyedés volt máskor benne,ami szerintem nagyon csúnya,ezt hogy tudnám elkerülni?

2014. aug. 19. 22:01
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia :) Igen a barackot először félbevágod és nagyon vékony szeletkéket vágsz belőle. A mélyedésben elsimítod a pudingot, és körkörösen kirakod a barackkal. nagyon óvatosan egy kicsit bele is nyomhatod.Nem fog kijönni a puding, mert a hideg gyümölcstől már dermedni is fog.Utána mehet rá a zselé. felvágáskor sem buggyan ki, nem kell tőle félned.

Mégegyszer sok sikert és sok boldogságot:))

2014. aug. 20. 05:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm Szépen!!! Majd megpróbálok képet tenni fel róla!
2014. aug. 20. 17:47

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!