Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz a palacsintám...

Mitől lesz a palacsintám papír szerű?

Figyelt kérdés

Akárhányszor próbálok palacsintát csinálni sütésnél mindig törik a széle és amikor megfordítom akkor is alig hajlik (ahogy középen alányúlok)


Így csinálom (hátha rosszul)

feltörök két tojást, ráöntök pár dl tejet, hozzáadok annyi lisztet hogy nokedli állagú legyen majd felöntöm annyi tejjel és vízzel, hogy palacsinta állagú legyen, rakok még bele olajat, sót és cukrot


2014. szept. 15. 17:19
 1/5 anonim ***** válasza:

A módszered jó, de lehet, hogy túl nagy a palacsintasütőd (reletíve )és vékonyra terül el benne.

Esetleg egy nagyobb merőkanállal több anyagot teríts szét benne. kísérletezz a mennyiséggel.

2014. szept. 15. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Cukrot nem szabad bele tenni.


Nekem akkor szokott papírszerű, száraz, törős lenni a széle, ha túl habosra keverem a tésztát, és nagyon szétterítem a palacsintasütőben. Azt is ki kell tapasztalni, hogy mennyi tésztát kell egyszerre a palacsintasütőbe tenni.

És az se mindegy, hogy milyen serpenyőt használsz, a legjobb a nehéz vas, nem bevonatos, utána a vékony lemezes teflon, a kerámia, és a legrosszabb a vastagfalú teflonbevonatos. (saját tapasztalat alapján rangsorolva)

2014. szept. 15. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem a vastag teflon jobban bejött mint a kerámia de ezen nem veszünk össze.


Sajnos nem tudok a receptedhez hozzászólni mert én pont fordítva csinálom: fél kiló liszt, két tojás, kis só, egy lötty olaj, annyi tej hogy nokedli állagú legyen (kb fél liter), és annyi víz hogy palacsinta.

Lehet hogy sok a tiedbe a két tojás, van aki a fél kiló liszthez is csak egyet tesz. Illetve próbáld meg csak tejjel, állítólag úgy is vastagabb lesz.

2014. szept. 15. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Sok függ a palacsintasütőtől. Próbáld buborékos ásványvízzel felönteni! És attól, hogy a tésztába keversz olajat, picit löttyints a sütő közepére, de forró legyen, mikor a tésztát beleteríted.
2014. szept. 15. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Jól csinálod, de takard le a palacsintákat egy fedővel, vgy egy másik tányérral, amikor sütöd egyből tegyél rá valamilyen fedőt, ezt mindig leveszed rá az újabb palacsinta és vissza a fedő, a gőzben felpuhul és puha is marad, néha a fedőtől töröld le vizet. Én már évek óta így csinálom és még másnap i puha, ha marad.
2014. szept. 16. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!