Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az eredeti tatárbifsztek...

Az eredeti tatárbifsztek receptjét ki tudja? Mennyivel (hány nappal) előbb keverjem be?

Figyelt kérdés
Sok félét olvastam,nekem a legegyszerűbb,már bekevert kellene.Kb. 1-1.5 kiló húshoz.Előre is KÖSZÖNÖM a segítséget!
2014. szept. 19. 19:03
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Egy,-másfél nappal előbb szoktam bekeverni. Vagyis, ha szombat estére jönnek rá vendégek, akkor péntek reggel bekeverem , és tökéletes szokott lenni.Bár nem az "eredeti", mert a 10 ezer ft-os bélszínt nem tudom megvenni, de fehér, vagy feketepecsenyéből, finomtárcsán 3-szor átdarálva, a tatárt megillető fűszerekkel nagyon jól szokott sikerülni.Hosszú évek óta így készítem, barátaink és magunk örömére.
2014. szept. 19. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ....én pont a fűszerezésre,és a belevalókra lennék kíváncsi.A hús adott(borjú bélszín).
2014. szept. 19. 19:35
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
2014. szept. 19. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
79%

Amit én teszek bele, 1 kiló húshoz: egy jó fej reszelt vöröshagyma, 3-4 gerezd reszelt fokhagyma, só, bors, pirospaprika, őrölt csípőspaprika, teáskanál őrölt kömény, 5 deka puha vaj, 2 tojás sárgája, kis mustár.Persze közben megkóstolom, hogy esetleg első ízlelésre kell-e még bele valami, de be kell kalkulálni az összeérést is.Mi szeretjük jó csípősen, de persze ez ízlés kérdése. A mustárral óvatosan, nehogy savanykás legyen.

Kézzel alaposan összegyúrom, és egy fedeles dobozban teszem a hűtőbe, ahogy írtam bő másfél napra.

Két kenyérpirítót szoktunk használni, mert nem győzi falni a jónép :)

Nem tudom mások hogyan készítik, én így szoktam, nekünk ez vált be.

üdv.

2014. szept. 19. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Ui: csak halkan jegyzem meg, hogy a borjú nem túl jó választás tatárnak, mert érett, idősebb marhaból az igazi.
2014. szept. 19. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 A kérdező kommentje:
KÖSZIIIIII!Az igazság az,hogy kaptunk 5 kiló borjú bélszínt(3x darált állapotban),és nincs szívem mondjuk chilis babnak,bolognai spagettinek,vagy fasírtnak felhasználni....
2014. szept. 19. 20:58
 7/19 anonim ***** válasza:
67%

Én úgy csinálom, hogy a fehérpecsenyét ujjnyi szeletekre vágom, és egy hétig hagyom olajban pácolódni egész borssal és babérlevéllel a hűtőben.

Egy hét után kiveszem, lekaparom az olajat róla, és átdarálom háromszor (rendes nagy húsdarálóm van).

Beízesíteni elfogyasztás előtt szoktam.

2014. szept. 20. 00:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Borjú bélszínből inkább bécsi szeletet csinálj, a bifsztekhez nem jó az a hús.


Egyébként az én fűszerezésem:

só, bors, vaj, tojás, mustár, ketchup, vöröshagyma, kevés fokhagyma.

2014. szept. 20. 00:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 A kérdező kommentje:
Köszi Nektek is!Utolsó:le van darálva,így eléggé be van korlátozva mit is csinálhatok belőle.....
2014. szept. 20. 00:29
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

A lepontozóknak:Hál' istennek, csak a barátaink fogyasztanak az általam készített tatárból, évtizedek óta imádják, egyszóval az ő véleményük a mérvadó számomra, és nem a kóbor lepontozó "ínyenceké "...

Kedves kérdező, majd referálj, hogy sikerült a tatárod, ha nem esik nehezedre.

Én szívből írtam az én receptemet, és szívből kívánom, hogy a tiéd is sikerüljön.

2014. szept. 20. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!