Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok nekem olyan jól...

Tudnátok nekem olyan jól bevált receptet írni, -vagy helyet ahol fellelhető- amivel előre elkészített és lefagyasztott nyers tésztából bármikor süthető bármilyen péksüti?

Figyelt kérdés

1,5 éves kislányom nagy péksüti imádó. Nincs lehetőségem minden nap pékségekből venni ezt- azt (sajnos ilyen helyen élünk), gyakran sütök magam neki, de az másnapra megszikkad,már nem olyan jó. Lefagyasztani a készet meg valahogy nekem nem tetszik. Reggelente lenne időm pár darabot frissen kisütni, mire ő reggelizni szokott. Vagy vacsorára. Gondolok itt mondjuk kiflire, sajtos bagett, bármilyen sós- édes töltelékes változat.... Létezik ilyen recept?

Előre is köszönöm a segítségeteket.


2014. szept. 30. 14:27
 1/10 anonim ***** válasza:
18%
En leradukalnam a peksutit. Nem kell mar ilyen koran megszeretettni a gyerekkel. Egyszer egy heten boven eleg.
2014. szept. 30. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Hát, mindenesetre köszönöm az "értékes" inkább véleményedet, mintsem segítségedet számomra. Ha kiflit, kalácsot, kenyeret sütnék belőle, akkor is 1x egy héten adnád egy gyereknek? Vajon a TE gyereked min nőtt fel?
2014. szept. 30. 14:40
 3/10 anonim ***** válasza:
18%
Nem vackokon. Gyereknek semmi egeszseges haszna nincs belole, csak megtomi a gyomrat.
2014. szept. 30. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
47%

Ha sütsz:

- linzer-alapú tésztából apró sütit (lekvárral összeragasztott stb.stb.),

- illetve készen kapható, fagyasztott leveles-tésztából a sós-sajtos rudat, hasonlót...

- mézes alapú tésztából apró sütit

... legmentesen lezárt dobozban, hűvös helyen egy hétig is eláll készre-sütve, és akkor csak hét végén sütsz egy-egy adagot, és a kész sütit kapod elő hét közben.

2014. szept. 30. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
74%
Nem vagyok meggyőződve róla hogy ez így működne. A fagyasztott tésztának először ki kell olvadnia, utána tudsz vele kezdeni valamit, kelt tészta, akkor még keleszteni is kell. Vagy olyat tudsz lefagyasztani ami már megsült, vagy amit elősütsz. Próbáld ki szerintem nyugodtan a fagyasztást, a (kész) kifli/zsemle pont az ami kiengedve ugyanolyan mint frissen (péksütik közül csak töltetlen croissant-t fagyasztottam, az is jól bírja).
2014. szept. 30. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
* ha kelt tészta
2014. szept. 30. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Édes töltelékkel a legkönnyebb az őznyelv. Keress rá neten. Sósból csinálhatsz virslivel töltöttet, vagy csak sima pizzakrémmel megkened, feltekered és pizzás csiga.
2014. szept. 30. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm, átgondolom az olvasottakat. :)

Egyszerűbb dolgokat szeretnék csinálni, házi pizzakrémből pizzás csiga, sajttal croassaint, vagy csak simán kiflinek, zsemlének kisütve, vagy virslis, sonkás töltelékkel. A linzer, vagy hasonló édes SÜTI-k már nekem is sütik, vagyis nem adnám napi szinten.

2014. szept. 30. 15:32
 9/10 anonim ***** válasza:
Tökéletes recept, SOK, és ha szépen hajtogatod, baromi leveles lesz! :)) [link]
2014. szept. 30. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha elökészítesz bármilyen péksüteményt, a tésztákat megtöltöd, stb, akkor a még nyers darabokat le tudod fagyasztani és felhasználáskor csak azt a pár darabot süsd, amit egyszerre megesztek. Elötte nem kell kiolvasztani, csak kicsit tovább kell valószínüleg sütni (2-5-perc), mint frissen készítve.
2014. szept. 30. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!