Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Háziasszonyok! van olyan...

Háziasszonyok! van olyan sárgaborsó amit nem kell felhasznalas előtt beaztatni, hanem a zacskóbol kivéve azonnal felhasználható? Pl. fozeleknek

Figyelt kérdés
2014. okt. 22. 07:47
 1/5 anonim ***** válasza:

Elvileg mindet lehetn azonnal is fözni, csak egyrészt igen sokáig (akár 8-10 óra) is beletelne, mire megfö, másrészt meg ha nem egyformán szárazok az egyes borsók, akkor egy része már régen szétfö, a máiks rész meg még ropogós kemény maradna.


De ha a borsót meleg (nem forró) vízzel öntöd le, akkor egy óra után már jó eséllyel meg tudod fözni, hacsak nem nagyon régi.

2014. okt. 22. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Jól írta az előttem szóló kedves válaszoló, nagyon sanszos, hogy nem fog egyszerre megpuhulni, és még a botmixer sem viszi el a kemény szemeket.Olyan direkt fajta talán nincs is, amit nem kellene beáztatni.

Ezért a legbiztosabb a sárgaborsó, szárazbab esetében az egy éjszakás, de legalább pár órás beáztatás.

Lencsét főztem már sokszor áztatás nélkül, semmi gond nem volt vele.

2014. okt. 22. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

koszonom a válaszokat!

miért kell beáztatni?

2014. okt. 22. 12:21
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

Mi van, nehéz a felfogásod?

Most írták le ketten is.

2014. okt. 22. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Mert áztatáskor visszanyeri a szárításkor elvesztett vizet, és így, sokkal gyorsabban megfő. Ilyen egyszerű... :)
2014. okt. 22. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!