Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Előre elkészíthető karácsonyi...

Előre elkészíthető karácsonyi ételeket keresek, amik ugyanolyan frissek maradnak karácsonyig?

Figyelt kérdés
2014. dec. 15. 11:01
 1/10 anonim ***** válasza:

Kérdések:


Mennyire elöre kell elkészíteni - egy-két nap, vagy hosszabb idö?


Mit szerettek, és mit nem?


Milyen fogásokat akarsz: leves, sült, desszert, vagy hidegtálszerü?


Miböl hány félét?


Milyen ételekre

2014. dec. 15. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Pörköltek, töltött káposzta, húsos káposzta
2014. dec. 15. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Még több, mint egy hét, vagyis fagyasztani akarod addig, vagy mondjuk egy hét múlva elkészíteni és karácsonykor tálalni? Nem mindegy ugyanis.

Én inkább a fagyasztás helyett jövő hétfőn-kedden és szerda délelőtt állnék neki (és fogok is ) sütni főzni.

Pár sütit más ezen a hétvégén elkészítek.

2014. dec. 15. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Süteményekre gondolok, pl. aprósüteméynek,sósak amik frissek maradnak karácsonyra is?
2014. dec. 15. 12:22
 5/10 anonim ***** válasza:
linzer
2014. dec. 15. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Linzer, mézeskalács,beigli, zserbó, ami bizton eláll addig is, persze jó hidegen, jól becsomagolva.

Írok egy remek sós rudacska receptet, ami hetekig eláll károsodás nélkül.pogácsának is ki lehet szaggatni.

30 dkg liszt, 25 dkg margarin vagy 20 dkg zsír, 10 deka reszeltsajt és még egy kicsi a tetejére.

6 (hat ) evőkanál hidegvíz, 1 (egy ) ek. 10 %-os ecet, egy teáskanál só, ami ízlés szeint kicsit több is lehet.

A zsirdékot elmorzsálkuj a lisztben, hozzáadjuk a többi hozzávalót,, és jól összegyúrjuk. fél órát hűtőben pihentetjük,majd 1 centis csíkokat vágunk rádlival, amiket 4-5 centisekre darabolunk.

Sütőpapíros tepsibe rakjuk nem túl közel egymástól, mert az ecettől szépen megnő. lekenjük felvert tojással megszórjuk reszeltsajttal, köménnyel vagy szezámmaggal.

Foró sütőben aranysárgára sütjük.

érdemes duplát készíteni, mert igen kapós :)

Szilveszteri rágcsának is tökéletes, és a kár most is meg lehet sütni.

2014. dec. 15. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket. Amúltkor sütöttem először zserbót próbaként, de sajnos már másnapra nagyon kemény volt az egész,pedig frissen nagyon finom volt. Utolsó: ez a sós rudacska tényleg oylan friss marad karácsonyig is?Haigen akkor te vagy az én emberem, mert akkorlegalább a sós része már meglenne oldva:)
2014. dec. 15. 17:19
 8/10 anonim ***** válasza:
Igen, dobozba tedd soronként tegyél közé szalvétát. Ezeréves családi recept, nem fogsz csalódni. persze nem puha, mint egy kelt tészta, hanem omlós, ropogós.
2014. dec. 15. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi. És fém dobozba vagy műanyag dobozba?
2014. dec. 15. 20:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Mindegy, egyikben sem lesz baja.Sok sikert :)
2014. dec. 16. 06:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!