Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha lefagyasztom a tojásfehérjé...

Ha lefagyasztom a tojásfehérjét, később felhasználhatom sütibe? Nem kapunk szalmonella fertőzést?

Figyelt kérdés
2014. dec. 17. 15:47
 1/2 anonim ***** válasza:

A fagyasztott kolvasztva ugyabolyan, mintha akkor törted volna fel a tojást - éppen azért fagyasztják az élelmiszereket, mert akkor nem tudnak megromlani.

szalmonella fertözést meg eleve csak akkor kaphatnál, ha a tojás fertözött volt és nyersen fogyasztjátok - ez sütemény esetében kizárt.


Én sok éve fagyasztom le a tojásfehérjét meg a sárgáját is, ami ilyenkor a sütéseknél marad. Ha kolvasztod, akkor pár órán belül célszerü megsütni (vagy fözni), akkkor garantáltan nem lesz semmi baja senkinek sem.


A felhasználása ugyanúgy történik, mintha friss lenne, nem kell vele elöre semmit csinálni.


Viszont célszerü kisebb adagokban lefagyasztani és ráírni, hoyg hány fehérje/sáraja van benne, mert fagyosan sem osztani nem lehet, se nem tudod kideríteni, hogy a hány darab van benne.

Vagy kisebb üveget, vagy kicsi zacskóban érdemes fagyasztani.

2014. dec. 17. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Ahogy előttem is írták tökéletesen jó lefagyasztva. Ha sok összejön habcsókot is csinálhatsz belőle, de 1-2 darabot, ha időben kiveszed, rántottához, panírhoz is felhasználhatod.
2014. dec. 17. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!