Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti még így felhasználnátok a...

Ti még így felhasználnátok a tojást, vagy már nem a szalmonella veszély miatt?

Figyelt kérdés
Anyósomtól kaptam házi tojást, 10 darabot még tegnap, kb másfél hete tojták a tyúkok. Hazaértünk egy fél órát volt a kocsiba (elég meleg volt) és kint maradt az asztalon valahogy. Ez olyan du 3 körül lehetett, és este éjfél körül láttam meg a konyhában, mikor kimentem inni, hogy el lett felejtve. Du pont oda süt a nap a konyhába az ablakon keresztül, bár azért annyira nagy meleg nem volt, de még is na...Elég sokat nem volt hűtve. Ti is kidobnátok, mert már megnőtt a szalmonella veszély?
2014. ápr. 27. 07:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

nem dobnám ki, egyenként ütném fel külön tálba

a boltban sincs hűtőben a tojás

2014. ápr. 27. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baja.Csinálj egy hagymás, szalonnás rántottát :D
2014. ápr. 27. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Ettől nem lesz szalmonellás, tedd vízbe, ha lesüllyed, akkor friss, ha lebeg a víz felszinén, akkor romlott.
2014. ápr. 27. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Semmi baja. Anyósod sem tartotta a hűtőben.
2014. ápr. 27. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Tojást boltban sem tartják hűtőben, nagyanyám is a kamrában tartotta, amit a tyúkok tojtak. Egyenként kell feltörni, ha nincs rossz szaga és a sárgája nem folyik szét, akkor teljesen jó.
2014. ápr. 27. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem volt megmosva a tojás, 2 hétig is az asztalon hagyhatnád, akkor se lenne az ég világon semmi baja.


Egyébként a szalmonella nagyon könnyen elpusztul hő hatására, úgyhogy ha nem vagy emiatt nyugodt, akkor csak annyit kell tenni, hogy ne nyersen edd meg őket.


Egyenként is felütheted, elszórakozhatsz vele, bár atom fölösleges.

Nem záptojásokról beszélünk, ahhoz kéne vagy 1 hónap hűtés nélkül!

A szalmonella nem szemmel látható, a tojás állagában, színében, szagában semmi változás nincs, szóval hacsak nem 300-szoros nagyításban nézed mikroszkóppal, semmit nem fogsz észrevenni.

2014. ápr. 27. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!