Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha gőz felett főztem tojásból...

Ha gőz felett főztem tojásból krémet (dobos), akkor az biztonságos pl. szalmonella szempontjából?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy gőz felett főzésnél elpusztulnak a betegséget okozó baktériumok?Nem tudom mennyire biztonságos így a tojásos krém, elvileg ugye hőkezelve, bár gondolom nem olyan mintha forralnám.
2012. júl. 22. 10:22
 1/10 anonim ***** válasza:
Emiatt ne parázz érezted volna a szagán ha gázvan vele.
2012. júl. 22. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

én úgy tudom,hogy a tojásos ételeket mindig,-mindegy milyen eljárással készült-,hűtőben KELL tárolni.

persze lehet nincs igazam,majd az okos séfek megmondják.

2012. júl. 22. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
A göz fölött felvert krémek ugyanannyira sterilizálódnak, mintha "rendesen" föznéd, csak kevesebb az esélye, hogy leégjen meg összemenjen.
2012. júl. 22. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem éreztem semmi rossz illatát, ízét, nagyon finom volt, és természetesen hűtőben tároltam elejétől fogva, csak azon gondolkodtam hogy sok az ételmérgezéses megbetegedés pláne nyáron, és hogy ezzel az eljárással is sterilizálódik e a nyers tojás, ami ugye nagyon veszélyes pláne így nyáron.Úgy olvastam hogy a szalmonella pl. 70 fokon már elpusztul, gondolom a gőz felett is elérte azt a hőfokot, attól hogy nem forrot mint a gázon közvetlen.Jó sűrű lett, sokáig kavargattam gőz felett.
2012. júl. 22. 10:57
 5/10 anonim ***** válasza:

A majonézben nyersen van a tojás,mégsem kapnak szalmonellát tőle.

Ha friss a tojás,és feltörés előtt lemosod a héját,akkor nem lesz semmi bajod,ha hűtőben tartod a vele készült ételeket.

2012. júl. 22. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
a gőz feletti főzésnél is elpusztulnak a kórokozók.
2012. júl. 22. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. júl. 22. 13:56
 8/10 anonim ***** válasza:
Igen, pont azért szokták gőz fölött készíteni ezeket a krémeket, hogy meglegyen a hőkezelés, elég neki annyi. De nem kell túlaggódni, ha normális az immunrendszered és megmosod a tojásokat felhasználás előtt, akkor a majonéztől vagy a tiramisutól sem lesz semmi bajod.
2012. júl. 22. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Persze megmostam jól a tojásokat, erre mindig figyelek, csak több embernek készítettem, kicsit hezitáltam is rajta hogy ezzel a krémmel csináljam e, de mindenki nagyon dicsérte, úgyhogy finom lett!
2012. júl. 22. 15:13
 10/10 A kérdező kommentje:
Ja, és egyébként volt házi készítésű majonézből francia saláta, de azt nem én csináltam, az meg ugye teljesen nyers tojásból készül, remélem nem lesz probléma:-)
2012. júl. 22. 15:15

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!