Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Karajszeletekböl mit fözzek...

Karajszeletekböl mit fözzek hétvégére?

Figyelt kérdés

Pár kikötés van: egyrészt NEM rántott szeletet akarok, mrt nem szereti senki, másrészt ne legyen sajt a receptben. Ezen kivül ne kelljen órákig állni mellette, és ne legyen nagyon egzotikus ízvilágú.


Akinek van kipróbált receptje, kérem ossza meg velem.


(Direkt nem a google-ban keresek, mert ott rengeteg van, ami közül nem tudok választani és nem tudom, melyik az, ami tényleg jó lehet.

Mert sokszor találkoztam már olyannal, ahol nem megfelelö volt a hozzávalók mennyisége, stb, és ezért kérek csak kipróbált reepteket.)


Mindenkinek elöre is köszönöm.



2014. dec. 19. 17:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Borsos, tejszínes, szalonnás, húscsíkokat tésztával.


A bacon szalonnát apró csíkokra vágod, megpirítod, ennek a zsírján megpirítod az apróra vágott 1 fej hagymát, erre rádobod az ujjnyi csíkokra vágott karaj csíkokat, sózod, borsozod ízlés szerint (a sóval óvatosan, mert a szalonna is sós picit), majd lefedve hagyod közepes lángon 15 percig, ezután leveszed a fedőt és hagyod, hogy elpárologjon a leve, de azért 1-2 cm magasan maradjon belőle az edényben. Ha megfőtt a hús, meghinted 1 evőkanál liszttel, ezzel jól összeforgatod, majd ha a liszt is megfőtt/pirult, akkor ráöntöd a tejszínt, kb. 2dl-t, de ha szószosabban szereted, akkor mehet 3dl is. Még hagyod rottyanni egyet és kész is. kb. 20 perc alatt megvan.

Mi csigatésztával vagy copfocska tésztával szeretjük, nagyon finom az enyhén szalonnás, füstös húsos íz és a pici bors, nomeg a sűrű tejszínes szaft, hmm! :)

Persze nem muszáj tejszínnel csinálni. Ha nem szereted a tejszínt, akkor ne várd meg, míg a hús elfővi a levét, hanem 1 evőkanálnyi rántással sűrítsd be a levet, így ugyanolyan finom sűrű szaftot kaphatsz.

Utólag sózd, borsozd, ha szükséges.

Az eredeti recept borsos tokány néven fut, ha jól emlékszem, én anyukámtól tanultam, jól bejáratott, régi recept.

2014. dec. 19. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Zsírozz ki vékonyan egy tepsit. A szeleteket tedd rá egymás mellé. Sót, borsot, pici gyömbért, vagy ha van őrölt borókát tegyél rá. Vöröshagymát vágj karikára, tedd a hús tetejére ( minél több, annál jobb), önts rá házitejfölt vagy főzőtejszínt. Önts alá egy pohár vizet és lefedve süsd a sütőben puhára.

De lehet együtt sütni karikára vágott krumplival is. Akkor a krumpli van a hús alatt.

2014. dec. 19. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
34%

Szia!

Ennél "kipróbáltabb" recept nincs is...:)

Brassói apró pecsenye!...Nyamm...

2014. dec. 19. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi az ötleteket.


Azt nem írtam, hogy szeletben szeretném elkészíteni, elnézést.

2014. dec. 19. 20:12
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Bakonyi szelet.
2014. dec. 20. 01:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A csontot szedd le róla, a husit kiklopfolod, egy kicsit besózod.

Amíg áll, csirkemájat tésztaszűrőbe rakod, és lobogó forró vizbe mártod csak annyi időre, hogy a véres lé kisüljön belőle.


A kivert hússzeletek egyik oldalát kend meg mustárral, egyik végébe tégy 1 szem májat, a másik végét hajtsd rá.


Alufólia-csíkot darabolj, abba rakd a husit, a fólia szélét körbe alaposan össze-csavarod (én 2 sorral szoktam betekerni), majd bő forró olajban 20 percig süsd, 10 percig az egyik oldalát, majd 10 percig a másik oldalát.

(Valamennyi olaj azért beszivárog a fólia belsejébe, így ettől szép ropogós-piros lesz a husid, ha tovább sütöd a megadott időnél, kiszárad, stb.stb. = kipórábált!!!)

2014. dec. 20. 07:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Elnézést, csak most kerültem megint ide.

Mindenkinek köszönöm a segítséget!

2014. dec. 20. 18:47

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!