Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell finom magvas...

Hogyan kell finom magvas kenyeret sütni?

Figyelt kérdés
Lidlben szoktam venni sokmagvas kenyeret amit nagyon szeretek, de drága nekem mindig azt megvenni a családnak és szeretném én megsütni. Csináltam már párszor gépben de valahogy mindig olyan tömött lesz. Az összetevőket megnéztem a boltin és abba egyáltalán nem ír olajat. Lehetséges hogy anélkül kell? Nektek van valami jól bevált receptetek? Milyen lisztet használjak? Sima fehér lisztet ha lehet nem szeretnék bele tenni.

2015. febr. 11. 16:23
 1/3 A kérdező kommentje:

[link]

ez lenne az

2015. febr. 11. 16:32
 2/3 anonim ***** válasza:

A gépben csak dagasztást és kelesztést csináld, és süsd meg sütőben, sokkal finomabb lesz.


Dagasztás közben tegyél bele jó sok magot és formázáskor majd a tetejére is.


Én teljes kiörlésű lisztet szoktam keverni sima liszttel, zsiradékot olajat vagy vajat is teszek bele, keveset és friss élesztőt.

Ha megkelt, vedd ki a gépből, formázd meg, kende le, szórd be magokkal és hagyd kelni sütőpapírral bélelt tepsiben 1/2-1 óraát, utána közepes lángon süsd meg.


Persze ha nincs benne fehér liszt, akkor még tepsiben is kicsit tömöttebb, valamennyit kell bele keverni, ha lágyabb, levegősebb kenyeret szeretnél.

2015. febr. 11. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Kell a sima liszt a sikértartalma miatt. 2/3 kenyérliszt (bl80) 1/3 teljes kiőrlésű liszt az arány.

Én ezt a receptet használom:

Fél kg liszt

10 g élesztő

2,7 dl víz

Csipet cukor

2 tk só

3ek olaj

Kb 250 gramm öregtészta (liszt, víz, élesztő, cukor, nokedlitészta állagúra keverem, és meleg helyen hagyom túlkelni)

Vagy nézz szét limara blogján, recept, leírás, minden van.

2015. febr. 11. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!