Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Új, minőségi, öntöttvas...

Új, minőségi, öntöttvas serpenyő, kívül- belül zománcozott. Hogyan kell sütni vele?

Figyelt kérdés

Teflonbevonatú alumíniumserpenyő kiváltására szereztem be, mert mindenhol csupa jót olvastam és hallottam eme dédanyáink kedvelt, jól bevált konyhai eszközéről.

Nem vagyok teljesen kezdő, mégsem boldogulok vele. Mindenhol azt írják, lehetetlen benne leégetni az ételt, mert egyenletesen melegszik fel stb.

Gáztűzhelyen használnám. De sajnos minden leragad benne!

Hasznos ötletekre lenne szükségem! (Köszönöm, de nem váltok újra vissza a teflonra stb.)

Több tanácsot is kipróbáltam már, de nem jutottam előrébb.

Kérem hogy csak akkor írj, ha van tapasztalatod ilyen serpenyő használatában! Nagyon köszönöm.



2015. febr. 12. 15:16
 1/5 anonim ***** válasza:
használj alá lángelosztót
2015. febr. 12. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Lángelosztó, és legyen benne mindig elég zsír.

Az alumínium serpenyő nem öntöttvas serpenyő. Öntöttvasat nem is szoktak zománcozni. A valódi öntöttvasban nehezebben ég le bármi is.

2015. febr. 12. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 Trafó1 ***** válasza:
Csodát ne várj, nincs olyan serpenyő amiben nem ég le semmi, lehet, hogy jobban elosztja a hőt de lassabban hűl is vissza ha túllövöd a hőfokot, ki kell tapasztalnod.
2015. febr. 12. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Azért az alut és az öntöttvasat nem lehet összekeverni.Nekem van mindkettő, az öntöttvas nehéz, mint a dög, csak két kézzel tudom fogni.

Elég sok régi zománcos edényem van, sokat használok most is.

Az viszont teljesen igaz, hogy lángelosztó platnival (nem szitával ) érdemes használni, de némi leragadás még így is előfordulhat.

Mese nincs, ezeket használat után áztatni kell, és a nyeles kefe is jó szolgálatot tesz mosogatáskor.

Előbb-utóbb ráérzel a használatára és szeretni fogod.

2015. febr. 12. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

A lángelosztó önmagában még nem elég a sikerhez. De azért köszi. Jaj, dehogy alumínium a serpenyő! Azt cseréltem le öntöttvasra. Nem keverem össze, az durva lenne. :D Ez a serpenyő több, mint 2,5 kg! És bizony kívül belül zománcozott, régen is voltak zománcozott öntöttvas serpenyők és lábosok, épp most vizsgálgattam át a nagyanyámét. :)

Köszi a többi tippet, remélem idővel kitapasztalom a hőfokot és tényleg hasznos társam lesz a konyhában.

2015. febr. 13. 09:05

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!