Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kint maradt a savanyúkáposzta...

Kint maradt a savanyúkáposzta éjszakára?

Figyelt kérdés

Leeresztettem a hűtőt, és így éjszakára kint maradt a savanyúkáposzta. Nem gondoltam, h ennyi idő alatt baja lehet, de valahogy kicsit mintha lábszaga lenne.

Ha megfőzöm akkor még ehető lesz?



2015. ápr. 18. 12:07
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
a lábszag természetes, a benne levő vajsavas erjedést okozó mikroorganizmusok miatt. Egyébként nyilván hallottál róla, hogy annak idején a savanyú káposztát csupasz lábbal taposták az érlelő kádban, hogy tömörödjön és a lábról kerültek bele az erjedést okozó baktériumok. Akkor se halt bele senki. A tejsavas főerjesztést okozó baktériumok hatására meg a keletkezett tejsav némileg konzerváló hatású.
2015. ápr. 18. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
A zöldségesnél, egyéb helyen sem tartják hűtőben, mégsincs semmi baja!
2015. ápr. 18. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

köszi szépen mindkettőtöknek. végül kidobtam (szerencsére nem volt egy óriási mennyiség), de mikor elhatároztam, hogy valamit csinálok belőle, akkor láttam, hogy valamilyen fehér hab volt rajta, gondolom, tejsav, elég sok. Lehet, hogy nem ártalmas, stb. csak annyira undorító volt, hogy úgysem tudtam volna már jóízűen megenni.

Azért köszi mindkettőtöknek!

2015. ápr. 18. 14:14

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!