Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Maradék főtt zöldségekből...

Maradék főtt zöldségekből sütnék valami ehetőt, mit készíthetnék?

Figyelt kérdés
Levesben főtt karalábé, zeller, de senki nem szereti, egyszer csináltam belőle zöldségkrémet, de azt sem ettük meg, olyan ízetlen volt. Talán süssem ki krokettnek, vagy mint a tócsit? Van ötletetek?
2015. ápr. 24. 17:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehetne zöldség fasírtot (zsemlével vagy főtt krumplival), rakott zöldséget, zöldséges tésztát, egy-két szem krumplival pürét, üthetsz rá pár tojást.
2015. ápr. 24. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
77%
Szerencsétlen zöldség! Izei legjavát átadta a levesnek. Mit vársz töle? Max ha van egy kis egyéb fött zöldség is (sárgarépa, petrezselyem, krumpli, zöldborso, stb) összekevered egy kis majonézzel, teszel bele fött/sült husdarabokat, füstölt szardiniát, ... és lesz egy fincsi salátád.
2015. ápr. 24. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Süss pár palacsintát, a zöldségeket kevés besamelbe keverd bele, füszerezd meg, ezzel töltsd meg a palacsintákat, panírozd be és süsd ki forró olajban.


Vagy krumplipürébe keverd a zöldségeket (nem összetörve), kevés liszttel meg füszerekkel összekevered, motzsába forgatod és kisütöd.


Összedarabolod, ha nagyobbak, és valamilyen füszeresebb salátaöntettel összekeverve tálalod.


Vagy ezt a salátát összekevered fött tésztával, meg kockára vágott kemény sajjtal (esetleg fetával).

2015. ápr. 24. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Tócsninak a legegyszerűbb, azt kanállal is ki lehet szaggatni. Még egy kicsit fűszerezd, bele reszelt nyers krumpli, és ehető finom vacsora lesz belőle.( ha reszelsz bele egy kisebb hagymát, igazán ízletes lesz )
2015. ápr. 24. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
96%

Nekem a levesben főtt zöldség igen ízletesnek tűnik, éhesen alig győzöm enni... Direkt azért főzöm az ilyeneket, hogy ételt kreáljak belőle, főleg tócsnifélét, de elfogyna akár vajban megforgatva, sütögetve, fűszerezve is. A zellerfasírtot manapság már nem serepenyőben sütöm, ahol mellette kell állni, hanem sütőben elsimítva s megrakva, mint egy pizzát (persze kicsit sem hasonlít a pizzára, de attól még finom).

Karalábéból még finomabb tócsni lesz, egyszer próbáltuk, álom volt, azóta várom, hogy újra lehessen értelmes áron karalábét venni egy csinálunk egy halommal...

De én mindig főzök melléjük répát és karfiolt is, azok aztán igazán ízletes zöldségek, keverhetők is a fentiekkel.

De rizsbe is lehet őket keverni, szójaszósszal meglocsolva...

2015. ápr. 24. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!