Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell a szalonnás túrós...

Hogy kell a szalonnás túrós csuszát jó ízűre csinálni?

Figyelt kérdés
Már másodszorra csinálok ilyent, és valami nem stimmel. Nem olyan finom, mint ahogy egy étteremben kóstoltam. Sőt, nagyon rossz íze van. Pedig a többi kaját nagyon ízletesre el tudom készíteni. Ennek az ételnek mi a titka? Jó fajta túrót vettem, kevertem hozzá tejfölt, kifőztem a tésztát, megsütöttem a szalonnadarabokat (leginkább zsíros része volt, de voltak húsos falatok is a szalonnában). Majd összekevertem. Mit csinálhattam rosszul, ha mégsem lett finom?
2010. febr. 22. 22:37
 1/8 anonim ***** válasza:
A tésztára egy-két evőnakál szalonnazsírt kell tenni kifőzés után, hogy ne tapadjon össze.
2010. febr. 22. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim válasza:
tejfölell keverd el a szalonna zsírt és öntsd rá a tésztára
2010. febr. 22. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia! Én úgy csinálom, és nekem ez vált be, hogy a tejföllel sóval elkevert túrót beleteszem egy lábasba, és egy kicsit melegítem, nem forróra, csak annyira, hogy a túró kicsit lággyá váljon. Ebbe öntöm bele a tésztát, és a tészta így teljesen fel tudja venni a túrót, nem morzsálódik, teljesen elkeverednek. Utána ráöntöm a pörcöt.
2010. febr. 23. 00:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyukám úgy csinálta, hogy a kifőtt tésztát összekeverte a szétmorzsolt tehéntúróval és 2 evőkanálnyi zsírt felmelegített egy kislábasban, kb. 1 dl tejfölt beleöntött és felforralta, majd ezzel nyakon öntötte a tésztát, alaposan összekeverte.


A pirított szalonnapörcöt is belekeverte (lehet a szalonna kiolvadt zsírjában is felforralni a tejfölt!).


Mindig még utólag is sózott a túróscsuszán, úgy vettem észre, hogy ettől lett igazán tökéletes az étel (én is így csinálom, ha nem sóznám meg tálalás előtt, íztelen lenne).


Étteremben szokták még azt is csinálni, hogy 10-15 percre a sütőbe teszik, állítólag az IGAZI túróscsuszát a végén sütni is kellene, de ezt én soha nem csinálom.

2010. febr. 23. 01:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez mind jó, amit leírtak, de az igazi túró csusza titka szerintem a tésztájában rejlik.

Nagymamámtól így tanultam: saját készítésű tésztát több kis darabban kinyújtom, amiket tepsin először megsütök előremelegített sütőben (amíg egy kicsit színt kap), majd összetördelem kisebb darabokra, amit utána kifőzök, mint a rendes tésztát (pár perc). Ez adja meg a csusza igazi alapízét.

Utána lehet alkalmazni a többi leírt dolgot.

2010. febr. 23. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Nahát, mennyi apró trükk, és mégis számít! Köszi.
2010. febr. 23. 13:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Ugye-ugye az apró kis fortélyokban van mindig a megoldás kulcsa...;)
2010. máj. 14. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Én a 3. válaszoló vagyok, ez igaz, kifelejtettem, hogy én soha nem használok bolti tésztát.
2010. máj. 14. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!