Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljak JÓ tojásos...

Hogyan csináljak JÓ tojásos tésztát?

Figyelt kérdés
Mindig túlfőzöm a tésztát. Amikor megnézem,még túl kemény,aztán továbbfőzöm és jó lesz. Leszűröm,újra lábasba rakom és ráöntöm a felvert tojást, és ilyenkor túlfő. Mit csináljak?
2010. márc. 4. 12:38
 1/3 anonim ***** válasza:

ez függ a száraztésztától is (jártam már meg rossz minőségűvel).


hát, próbáld meg inkább a majdnem kész állapotkor lekapcsolni alaatta a gázt, leönteni a vizet róla, majd fedő alatt még egy kicsit párolódni. ha meg tojást teszel rá, és még pirítgatod, egyértelmű, hogy kicsit hamarabb kell abbahagynod a főzést.

én egyébként, ha picit túlfőztem, akkor leöblítem hideg vízzel, attól kicsit összekapja magát. de ezpersze attól is függ, mit készítek belőle.

arra is figyelj, hogy a tésztát csak akkor tedd a vízbe, ha már zubogva forr.

2010. márc. 4. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Én is sokszor jártam úgy, ahogy leírtad. Az egyik pillanatban még kőkemény tészta egy perc múlva ragacsosan túlfőtt. Aztán áttértem a jobb minőségű tésztákra. Pl. Barilla, Granoro, Collavita nem ázik el és még megfizethető. Akkor szoktam jól bespájzolni tésztából, amikor akciós, így max.200-230 ft/500 gr áron vehetek jó tésztákat. Na, azóta olyan tésztát eszünk, amilyen a reklámokban van :=).
2010. márc. 4. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
A továbbfeldolgozásra, illetve minden más főtt tészta lényege az, hogy miután a kellő állományúra főztük, hirtelen hűtjük ki, a legegyszerűbben úgy, hogy bő, hideg vízbe szedjük. Így megállíthatjuk a tészta lágyulását, és megfelelő minőségű tésztát kapunk, szűrés után ugyanúgy bánva vele, mintha nem hűtöttük volna.
2010. márc. 5. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!