Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mondanátok néhány receptet...

Mondanátok néhány receptet kezdőknek?

Figyelt kérdés
Most tanulgatok főzni, de nemtudom mit szeretnék megtanulni. Tudnátok mondani recepteket ami nem túl bonyolult és finom?
2015. júl. 19. 22:55
 1/7 anonim válasza:
10%
fogjál egy szeret kenyeret vajazd meg és
2015. júl. 20. 01:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
10%
*KÉSZ A vajaskenyér
2015. júl. 20. 01:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

Eloszor ne a receptekkel foglalkozzal, hanem jarj utana es tanuld meg a kulonbozo fozestechnikakat es ismerkedj az alapanyagokkal. Tudj kulonbseget tenni a fozes/parolas/sutes/dinszteles/piritas/grillezes kozott es, hogy ezekkel milyen allagot ersz el, majd tanuld meg, hogy mi-mivel parosithato, melyik fuszer mihez valo.


Utana mar tudsz is fozni :)

2015. júl. 20. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
44%

ma 08:11

Ugyan már!!!! Miért ne receptekkel kezdjen? Senki sem úgy kezdi (rajtad kívül gondolom) amit leírtál. Minél többet gyakorolunk, minél többet kipróbálunk a receptekből annál ügyesebbek leszünk.


Kedves kérdező. Írok neked egy nagyon könnyen elkészíthető ételt, ami isteni finom is.

Rakott zöldbab.

hozzávalók:.

-1kg fagyasztott zöldbab (de ha van friss akkor még jobb)

-fél kiló darált hús (én sertés darált húst használok)

- só, bors, pirospaprika (saját íz szerinti mennyiség)

-1 doboz tejföl

- főtt rizs (ha zacskós rizst használsz akkor 2 zacskóval kell)

- reszelt sajt.

Elkészítése: (nagyon egyszerű)


A rizst tedd fel főni. Ha zacskós Uncle ben's rizst vagy bármilyen zacskós rizst használsz az is jó, és azt főzd ki.

A zöld babot is fel kell tenni sós vízben főni (olyan 15 percre) Amíg a bab fő, addig a darált húst, kevés olajon megpirítom, közben ízesítem sóval, borssal. Ha a darált hús már jó, akkor összekevered a megfőtt rizzsel,összekeverd egy kis pirospaprikával és a tejföllel.

Fogsz egy tepsit amit szépen kikensz olajjal. A tepsi aljára teszed szépen elosztva a főtt(majd leszűrt) bab felét. Úgy teszed, hogy a tepsi alját beterítsd bele. Erre rá teszed a kész darált húst, szintén elosztva a tepsiben. A tetejére elosztod a maradék zöldbabot.(nem baj ha az aljára több jut, és a tetejére kevesebb, csak oszd el szépen, hogy nagyjából mindenhol legyen. A tetejére ráteszed a reszelt sajtot szintén szépen elosztva.

Előmelegített 160-170 fokos sütőbe teszed 15-20 percre. Amikor a sajt már szépen ráolvadt/ rásült akkor kész is van. Lehet tálalni.

2015. júl. 20. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Ez a recept semmi, ettol max elkeszit egy feltetelezhetoen eheto etelt, de fozni nem tanul meg.
2015. júl. 20. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
27%

ma 09:43

Ne legyél már buta!!!

Gyakorlat teszi a mestert!!! Hallottad már? Nem attól fog megtanulni valaki főzni, hogy elolvassa, hogy kell hagymát pucolni, vagy berántani az ételt. Attól, hogy gyakorolunk.

Csináljon egy ételt, ha kell rántsa be., Nyilván tud olvasni recepteket ahol le van írva a rántás menete. Ha elrontja, nem dől össze a világ. Akkor csinál másikat. Gyakorolni-gyakorolni.

Elég ostoba gondolkodásra vall, ha azt hiszed, hogy gyakorlás nélkül csak mert utána olvasgat a dolgoknak már szakács lesz belőle. Mint írtam, nyilván főzés, sütés közben olvassa az ember mit, hogyan kell csinálni de akkor is CSINÁLNI KELL? GYAKOROLNI KELL.

2015. júl. 20. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Mit szólnál egy jó tartalmas leveshez?


Kb. 4-5 főre.


3 literes fazék, hogy elférjen benne kényelmesen az anyag!


Rántást készíts az edényben! Olaj vagy zsír, olyan bő egy dl, liszt 3 evőkanál. mérsékelt "tűzön" kezd el pirítani,folyamatos kevergetés közben. Mikor kezd pirulni húzd le és várj egy percet a folytatás előtt, hagy hűljön. Szórj bele örőlt fűszerpaprikát, egy kevés aprított fokhagymát, egy két babérlevelet, és kicsit bővebben köménymagot (őrölt is jó). Engedd fel majdnem két liter hideg vízzel, jól keverd el, ne maradjon csomós! Vissza a tűzre, és gyakran kevergetve forrald fel! Füstölt kolbászt karikázd fel, és mehet bele (20 dkg), óvatosan forrald egy kicsit,kevergetve. Aztán üss fel 3 tojást keverd el, és szép lassan csorgasd bele, lassú kevergetés közben. Sózd be ízlésed szerint, és egy fél kupak ecetet is elbír szerintem! Kész a kolbászos, csurgatott tojásleves. (Rongyosleves! :D )


Nagyon egyszerű, gyorsan készíthető leves!

2015. júl. 20. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!