Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a titka a tökéletes tortakr...

Aniiko1000 kérdése:

Mi a titka a tökéletes tortakrémnek?

Figyelt kérdés
Mi többnyire 25 dkg margarint keverünk ki porcukorral és ahhoz adjuk a fél liter tejből főzött pudingot. És ez néha működik néha nem. Előfordul, h nem habosodik fel szépen, hanem olyan túrószerű lesz a végeredmény. Van valakinek egy jó tippje, receptje?

2015. szept. 13. 20:11
 1/9 anonim ***** válasza:
40%
Én 25dkg margarint izlés szerint porcukor általában 15-20dkg,kakaópor és egy tojást keverek össze habverővel így egy nagyon selymes szép csomó mentes krémet kapok.
2015. szept. 13. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
52%

Első lépésként dobd ki a margarint és a pudingport. Második lépés, hogy magad készítesz bele krémet.

[link]


Ebben a receptben elkészített krémet bárhogy ízesítheted, az alap legyen ugyanaz(tehát addig a részig amíg a tojáshoz hozzáadod a vajat, utána olvasztott csoki helyett ízesítheted máshogy is)

2015. szept. 13. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
54%

Én is így csinálom, csak 2 csomag pudingot főzök fel 7 dl tejben. Én a rámát kristálcukorral keverem habosra és utána keverem bele a kihűlt pudingot. Azzal még tovább keverem.

Csak egyszer lett rossz, amikor a puding "bőrét" is beleraktam. Egyébként máskor nem tapasztaltam ilyen túrószerűséget.

2015. szept. 13. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
51%

A margarint inkább felejtsd el, és használj helyette vagy vajjal vegyitett margarint (mi a múltkor belőle komolyan mondom isteni krémet csináltunk-ugyancsak porcukorral kikeverve és Dr.Oetkeres csokipudinggal) vagy vajat használj.

Én mióta vajjal készitem a tésztákat meg kréemeket, sokkal finomabb mind. Az már persze másik kérdés hogy jóval zsirosabb igy meg minden, de a torta/tészta, az legyen finom!

2015. szept. 13. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
27%
Ja igen, elfelejtettem hozzátenni: Dr.Oetker-es pudingporra esküszöm!!! :)
2015. szept. 13. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
46%

Egyszerűen főzz fel tiszta habtejszínnel (nem cukrászkrémmel meg hulalával meg növényi szennyel) étcsokoládét, és kihűélés után egy kevés vaníliás cukorral verd keményre. Finom, könnyű, de mégis krémes és tartós.


Ráadásul szennytermékektől (margarin, pudingpor) mentes.

2015. szept. 13. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
27%
Én nem pudingot, hanem besamelt szoktam főzni, és abba keverem apránként a cukorral habosra kevert margarint. Ha kakaós krémet akarok, akkor a kakaóport a besamelhez keverem, ha citromos, akkor a végén teszek bele citromlevet. Két dologtól romolhat el, egyrészt ha túl sok a citromlé, akkor ilyen túrószerű lesz, mint ahogy írtad. Másrészt meg kell várni, hogy a besamel kihűljön, különben megolvasztja a margarint, és akkor is ilyen fura, darabos-folyós lesz az eredmény.
2015. szept. 13. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
27%
A pudingos margarinos krém a margarin minőségétől függ, az határozza meg, hogy a cukorral kikevert margarin mennyi pudingot, vagy főzött tejkrémet (besamel) tud felvenni, anélkül, h kicukrosodna (ez az a túrószerű állapot). A mostani margarinok vizesek, alig vesznek fel krémet, ezért tényleg jó megoldás vajjal keverni.
2015. szept. 14. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek
2015. szept. 16. 12:30

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!