Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem mézeskalács...

Írnátok nekem mézeskalács süti recepteket?

Figyelt kérdés

2015. okt. 11. 18:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem ez vált be:

30 dkg margarin

30 dkg porcukor

25 dkg méz

3 tojás

1 kg liszt

2 kk őrölt gyömbér

2 kk őrölt szegfűszeg

1 kk őrölt narancshéj (én ki szoktam hagyni)

3 kk szódabikarbóna

2 kk őrölt fahéj


Először a mézet főzöm egy kicsit a fűszerekkel (ha sietek, csak megolvasztom a mikróban), aztán beleolvasztom a margarint. Várok kicsit, hogy hűljön, utána hozzákeverem a tojást meg a cukrot, és a végén a liszttel elkevert szódabikarbónát. Legalább egy órát pihentetem hűtőben, legjobb egy egész éjszakát. Ezután jól nyújtható, gyúrható lesz. Légkeveréses sütőben 180 fokon 7-8 perc alatt sül ki (én elég vékonyra nyújtom). Nem lesz kőkemény, hanem finom ropogós. Ebből az adagból nekem hat tepsinyi lesz. A tésztát le is lehet fagyasztani, célszerű egy-két tepsire való gombócokban.

2015. okt. 11. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem ez vált be:

[link]


Ma már nem eszem glutént, de kiderült, rizsliszttel is finom. Kicsit más, picit jobban is törik, de határozottan működik, ugyanolyan ellenállhatatlan :D

2015. okt. 11. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=-faiz2yAZW4


én ezt szoktam, bolti fűszerkeverékkel, mert az a legegyszerűbb :D

2015. okt. 11. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Puha és rögtön fogyasztható: [link]
2015. okt. 16. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!