Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sok receptnél olvasható az...

Sok receptnél olvasható az összetevőknél, hogy "csipet só", "késhegynyi só", miközben amihez hozzáadjuk, az hozzá képest relatíve sokkal több. Eennek ugye semmi köze az ízhez, nem amiatt elengedhetetlen?

Figyelt kérdés

2015. okt. 22. 08:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
De, ez kell az ízéhez, ugyanis a só kiemeli a többi összetevö és füszer ízét, enélkül az eredmény "üres" ízü lesz,
2015. okt. 22. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
74%
Miért, szerinted mire való a só?
2015. okt. 22. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 Ügyet Lenke ***** válasza:
79%
Nagyon is köze van az ízhez, mert a só az egyik legismertebb ízfokozó, nem feltétlenül azért kell sózni, hogy sós legyen valami, hanem kiemeli az ízeket, édes süteményekbe is ezért kell például...ha nem teszel bele akkor ízetlen lesz.
2015. okt. 22. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
87%
Sok édes sütemény is élvezhetetlen csipetnyi só nélkül.
2015. okt. 22. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

De, tipikusan az íze miatt adjuk hozzá. Ettél már sótlan tejberizst? Szerintem szörnyű :)


Persze, hogy pici a só a többihez képest, jól is néznénk ki, ha az étel nagy része só lenne. Sok fűszerből is pici kell, mégis számít.

2015. okt. 22. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!