Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az olyan süteményeket, amiben...

Az olyan süteményeket, amiben van tojás, túró, tejföl stb. be kell tenni a hűtőbe?

Figyelt kérdés
Ha már sült állapotban van benne, akkor ugye nem lesz baja szobahőmérsékleten?!

2015. dec. 4. 08:05
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Legfeljebb kiszárad. Takard le konyharuhával például. Nálunk mindig az asztalon van.

Tortákat meg "folyékonyabb" süteményeket szoktunk csak a hűtőbe tenni, pl. tiramisut legutóbb.

2015. dec. 4. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
48%

Pl. a kelttésztában is van tojás, margarin... mégsem kell hűtőbe tenni.

Ez a süteménytől függ, de csak azért, mert ilyesmi van benne, elkészült állapotban már nem feltétlenül kell hűtőbe tenni.

(Persze az sem mindegy, mennyi nálatok a szobahőmérséklet, mert pl. egy 28 °C-os panel lakás megint más, mint ha mondjuk 20 °C körül van valahol.)

2015. dec. 4. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem krémesek, maradhatnak szobahőn, de légmentesen lezárt dobozban, vagy a hideg sütő/ mikró is kiválóan szigetel, így nem szárad ki benne 1-2 napig a süti.

A belesütött alapanyag kevésbé romlékony, tényleg csak a kiszáradás ellen kell védeni a sütit.

2015. dec. 4. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!