Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szoojabol abbol a poros...

Szoojabol abbol a poros allagubol milyen etelt lehet kesziteni amihez jo a rizs vagy valami teszta?

Figyelt kérdés

2016. jan. 3. 18:40
 1/6 anonim ***** válasza:
szójalisztre gondolsz? csinálhatsz belőle lepénykéket pl.
2016. jan. 3. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem lisztre. Inkabb ilen granulatum vagy mi
2016. jan. 3. 19:03
 3/6 anonim ***** válasza:
abból csinálhatsz fasírtot
2016. jan. 3. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

bolognai jellegű ragut (először olajon hagyma, esetleg répa, aztán a granulátum, végül pariszósz, fűszerek)

ugyanígy mexikói tésztaszószt, ha adsz hozzá kukoricát és csípősre csinálod

fasírtot, vagdaltat (gazdagítva zöldségekkel), hamburgerpogácsát

2016. jan. 3. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Granulátum = mintha darált hús lenne (persze előfőzés, áztatás és leszűrés után!): fasírozott, rakott káposzta, töltött paprika, de akár tészta-feltéthez mint a bolognai és hasonlók

Kocka = kockára vágott húsok: pörkölt, brassói, tokány-félék

Szója-szelet = rántott hús

2016. jan. 4. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
48%

Már sok mindent megírtak előttem, annyi fontos még, hogy a vízbe tegyél sót (persze) én viszont nem szoktam leszűrni, mert az áztatóvízzel nem öntenék ki semmilyen tápanyagot...

A szójaliszt 10 %-ban vagy egy kicsivel többel használható süteményekbe, búzaliszttel keverten.

Ajánlom, saját specialitás, :) hogy egy kis élesztőt tegyél a granulátum vizébe, majd tegyél hozzá lisztet, paprikát, és ezután még fűszereket, borsot, borsikafüvet, ahogy szereteted, és ezután akár formasütőben is kisütheted, így nem zabál annyi olajat/zsírt.

Nagyon jó a kókuszzsír, kínainál olcsó :)

Ha tésztával csinálod, mint a bolognait mondjuk, akkor paradicsompürét fokhagymát, stb. tegyél hozzá, és ugyanúgy mint a darált húst ehhez ne tegyél lisztet.

Se élesztőt :)az a pogácsákhoz kell - ja, és ha van tojásfehérjéd, azt is beleteheted, az ragaszt.

Figyelj arra, hogy mondjuk magyar vagy szlovák legyen,vagy rá legyen írva, hogy GMO mentes, a német márka pl. valószínűleg nem az, az méreggel termesztett... (Haas úgy emlékszem).

2016. jan. 5. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!