Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kireped a sült-hurka?

Kireped a sült-hurka?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban olcsó volt a májas- és a véres hurka, sokszor készült ebédre tört krumplival. Nagyon ritkán repedt föl, a sütése titkát sajnos nem örököltem. A minap bukkantam egy tanácsra : „A kolbászt és a hurkát külön süssük. A kolbászt lábasba vagy tepsibe tesszük, egy kanál zsírt teszünk rá, és közép-meleg sütőben megsütjük. A hurkát - véreset, és májasat - szintén lábosba vagy tepsibe tesszük, egy kevés zsírt teszünk rá és nem túl forró sütőben - a sütőajtót egy ujjnyira nyitva hagyva - lassan sütjük. Helytelen a hurkát sütés előtt megszurkálni mert a szúrás helyén a bél könnyebben kireped. Ha tűzhelyen sütjük, akkor lábosban, fedő alatt: kevés zsírral tegyük a tűzre, majd kb. 10 perc múlva, a fedőt levéve, süssük készre.”

Itt szó nem esik káposzta, vagy krumpli ágyról, vizet se kell aláönteni és sütés előtt se kell megmosni a hurkákat hideg-vízben. Jó lesz ez a fenti sütési módszer, nem fog szétrepedni a hurka?



2016. febr. 17. 12:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hurkája válogatja. Van, amelyik kireped, van, amelyik nem. Ha eleve volt egy kis sérülés a bélen, ki fog repedni, de az íze ugyanolyan jó lesz akkor is.
2016. febr. 17. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Évtizedek óta nekem is mindig kireped. Szinte sosem sikerül egyben tartanom, akár házi, akár bolti is legyen.

mindenféle módszert kipróbáltam már én is (itt az oldalon is sokszor téma )de, ha a hurka úgy gondolja, kireped :) sőt szétterül, és lapátkanállal alányúlva kell kiszedni a tepsiből,.A kolbásszal sosem volt bajom sütéskor.

Amiket leír az idézet, én is kipróbáltam mindet, de 100-ból 98- szor a repedés a végeredmény.

Majdcsak jön valaki és újból megsúgja nekünk a tuti receptet. Én érdeklődéssel olvasnám, és újra megpróbálkoznék a hurkasütéssel.

2016. febr. 17. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Hiába próbálom felidézni a hurkasütést, nem emlékszem, hogy a sütőajtó résnyire nyitva volt, vagy sem. Arra viszont határozottan emlékszem, hogy nagyon ritkán repedt föl, tehát mégis lehet valamiféle titka a repedésmentes sütésének.
2016. febr. 17. 13:02
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Gázsütőben nekem nem szokott kirepedni.Villanysütőben alul-felül sütéssel mindig kirepedt.Most csak egy oldalról sütöm/grillezem/,így nem reped ki.Ha az egyik fele jó megfordítom vagy átkapcsolok alsó sütésre.
2016. febr. 17. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
#4re : Lehet, ez a titok nyitja? Valóban, anno otthon gázsütőnk volt, főzésnek 3 rózsával, kétoldalt fel-lenyitható kiegészítő résszel, 4 vékony lábakon állt, azt hiszem FÉG gyártmány. A mostani gáztűzhelyem sütője légkeveréses villanysütő, grillezési funkcióval.
2016. febr. 17. 14:49
 6/6 Fűszer válasza:
A hurkasütés titka, amely 100 alkalomból 98 szor bejön. :-D Ha a sütő elérte a 100 fok körüli hőmérsékletet, akkor ezen a hőfokon tartva kb. 10 - 12 percig "sütöm" a töltelékárut. Ez idő alatt a hurka bőre kicsit rákeményszik. Ezt követően kapcsolom magasabb fokozatra. Kolbászsütésénél is így járok el, annyi különbséggel, hogy tovább kell sütni, és egyszer megfordítom.
2017. nov. 20. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!