Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet így főzni a húslevest?

Lehet így főzni a húslevest?

Figyelt kérdés
Sajnos csak ma volt időm elmenni vásárolni, minden ki volt fosztva, így nem kaptam normális méretű tyúkot, csak ilyen nyamvadt kis 1.2 kg-ost. Vettem hozzá még 3 egész combot. Igazából csak 2 személyre kell levest főznöm, elég lenne (pláne, hogy a húst nem esszük meg belőle), de van a fagyasztóban kb. 1 kg marhanyak darabolva. Mi történne, ha ebből is tennék a levesbe?
2016. márc. 26. 21:47
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
tehetsz bele nyugodtan, egy jó kis finom vegyes levesed lesz, semmi baja nem lesz. én is szoktam olyat, hogyha maradék sertés karajcsontot, csirkefarhátat, marhaszegyet találok a fagyasztóban "elfekvőbe" amik egyesével kevés lenne levesnek de együttesen kiadják az adagot. finom vegyes húsleves lesz belőle, mindegyiknek érvényesül a fő értéke.
2016. márc. 26. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Szuper! Akkor a marhanyakat is beledobhatom a tyúk mellé egyből? Nem kell előfőzni vagy ilyesmi, ugye? Nem lesz tőle véres a leves? Bocsi a hülye kérdésekért, de nem vagyok valami nagy ász a konyhában.
2016. márc. 26. 22:07
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
persze, egyszerre felteheted! mitől lenne véres a leve?? egy jó húsleves min. 3 órán át fő, az alatt nincs hús ami véres maradna! (de minnél több annál finomabb, nálam 5-6 órát fő egy húsleves)
2016. márc. 26. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
OKé, köszönöm a segítséget! :)
2016. márc. 26. 22:23
 5/10 Lotti1 ***** válasza:
100%

Én is szoktam vegyes húsból levest főzni.Szerintem annál finomabb minél többféle és minél több hús van benne.Marhahúst vágd kisebb darabokra mert nehezebben puhul,ennyi.Egyszerre tedd a hideg vízbe az elején.

Ha kettőtöknek főzöl akkor ebből jó sok levesed lesz.Én a kész húslevest tészta nélkül le szoktam fagyasztani.Főtt húst tudnád "újrahasznosítani" pl.:húskrémnek,gyümölcsmártással felszeletelve,salátába belekockázva... vétek lenne kidobnod.Sok sikert,jó étvágyat hozzá.

2016. márc. 26. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 Lotti1 ***** válasza:
100%
Nálam most fő a holnapi húsleves,mert nem férek el a tűzhelyen holnap.Isteni illata van kb.4 órát tuti főzöm alig mozogva:-)
2016. márc. 26. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is! A husit semmiképpen nem dobom ki, csak nem mi esszük meg. :)
2016. márc. 26. 22:30
 8/10 anonim ***** válasza:
Csontból csontleves, csicsókából csicsókaleves, húsból húsleves... Nü?
2016. márc. 27. 05:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
49%

Tudom, már késő, de a húsok különbözősége miatt nem lehet egyszerre feltenni. A szakaszos főzés a megoldás, de akkor nem lesz lesz kristálytiszta átlátszó, viszont nagyon finom a vegyes húsoktól. A marhával kell kezdeni, nemsokára mehet bele a tyúk, legvégül a combok.

De tényleg ebből a mennyiségből egy kondér levesed lett szerintem. :D

2016. márc. 27. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Végül egyszerre tettem fel, de a marhahúsból csak kb. 35 dkg került bele két db-ban. Szép tiszta, és nagyon finom leves lett belőle, kb. 2 l-es adag ment is a fagyasztóba. :)
2016. márc. 29. 13:41

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!