Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A tegnapi krumpli?

A tegnapi krumpli?

Figyelt kérdés

Tegnap késő este lett kesz a steak krumpli / alufóliaba tekerve egyenként a sütőben sütöttek őket / de sok maradt és mivel még meleg volt ezért nem tettem hűtőbe, meg csak ki sem csomagoltam.

Most értem haza, és arra gondoltam hogy krumplipürét csinalok a maradékból.

Jó még a krumpli, mert nem volt hűtőbe. A sütőbe volt alufóliaba csomagolva (pici olajjal megkentem és soztam/.


2016. ápr. 20. 13:09
 1/9 anonim ***** válasza:
76%

Nem, már mérgező, ha hozzáérsz meghalsz. Tele van ciánnal.


Az ilyen kérdéseket kiíróknak a légzéshez hogyhogy nem kell külső segítség?

2016. ápr. 20. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
53%
Klasszul melegítsd jól át és ehető . Óvatosság nem árt és inkább kérdezze meg mindenki mit tegyen mint hogy tévesen dönt .
2016. ápr. 20. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
59%
Nálam átlagban 17-18 fok van éjjel a konyhában, gyakran előfordul ,hogy este főzök és az nap már nem kerül hűtőbe. Még sosem volt bajom. Nyers húst én sem hagyok elő, az hamar bomlásnak indul, de sült, főtt zöldségektől nem kell ilyen hamar megválni.
2016. ápr. 20. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
59%
Zöldségfélék nem romlanak olyan gyorsan, mint a húsok. A sült krumplit nyugodtan felhasználhatod attól, hogy fél napig szobahőmérsékleten volt, pláne, hogy alufóliába volt becsomagolva. A sütés sterilizálta, az alufólia meg megakadályozta, hogy kórokozók kerüljenek rá, gyakorlatilag egy konzervre hasonlít.
2016. ápr. 20. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
63%
Amikor a hűtőt még fel sem találták, akkor sem dobálták ki a háziasszonyok a maradékot!!! Csak oda kell figyelni, hogy milyen kaját milyen körülmények között tároltunk előző napról. Nyilvánvaló, hogy tejes-tojásos ételeknél erősen megnézzük, hogy megesszük-e vagy nem, no de egy sült krumplinál????
2016. ápr. 20. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
44%

Na hát azért az nem olyan egyértelmű, hogy a zöldségek tovább bírják, mint a húsok... Sőt... Egy szelet megsült rántott hús tuti tovább bírja, mint mondjuk egy káposztás-krumplifőzelék! Ez utóbbi tök hamar megsavanyodik és ehetetlen. A hús meg inkább csak kiszárad.

Persze egy nyers hús, vagy egy alig átsütött hús az más annál mondjuk tovább bírja egy zöldborsó köret, és kb egy időben romlik, mint a krumplifőzelék.



De visszatérve a kérdésre:

A tegnapi krumpli tök oké, ha nem 30 fok van a lakásodban...

2016. ápr. 20. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
59%

Semmi baja nem lett, de pürét nehéz csinálni a másnapos krumpliból, annyira megmerevedik.

Petrezselymeskrumplinak, sültkrumplinak viszont teljesen jól használható, esetleg krumplisalátának.

2016. ápr. 20. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

Hát igen a püré nem volt a legjobb választás.

Azért koszonom mindenkinek.

Kezdő háziasszony vagyok és inkább megkérdezem, női rokon híján itt, min

2016. ápr. 21. 16:17
 9/9 anonim ***** válasza:
59%

Semmi baj, a jó pap, meg a jó háziasszony is holtig tanul:)

Egy tapasztalattal gazdagabb lettél, csak ennyi történt.

Kérdezz máskor is bátran, sok segítő szándékú válaszoló van itt.

2016. ápr. 21. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!