Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pudingba lehet zselatint tenni?

Pudingba lehet zselatint tenni?

Figyelt kérdés
Nem a sűrítés a cél, hanem a szeletelhető állag.

2016. ápr. 22. 18:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az előírtnál kevesebb tejet tegyél hozzá, és főzd sűrűre.
2016. ápr. 22. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
és akkor lehet szeletelni? Sűrű krémet képes vagyok készíteni, még vajat is teszek bele, de itt most nem ez a cél, nem ez a kérdés.
2016. ápr. 22. 18:46
 3/11 anonim ***** válasza:
Igaza van az elsőnek, 3 deci tejjel készítve, szépen szeletelhető is. A zselatin szerintem felesleges.
2016. ápr. 22. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
46%
Fraeulein! Miért a zselatin jutott az eszedbe? Miért nem keményitö vagy liszt?
2016. ápr. 22. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Az elözöeknek igaza van, ha 3 dl tejjel és addig fözöd, amít alig lehet keverni, akkor szeltelhetö lesz.


De lehet bele zselatint is tenni, csak fölösleges. (Akkor egy csomag pudingporhoz fél liter tejet és max. fél csomag zselatint használj)

2016. ápr. 22. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:

4-es. Azért nem a keményítő jutott eszembe, mert a pudingpor is az, és elég hülye kérdés lenne, hogy adhatok-e a pudingporhoz még pudingport... :) Egyébként bármilyen sűrűre főzöd, teljesen megszilárdulni nem fog, enyhén viszkózus marad, a keményítő csak megdagad, de nem ad tartást neki.


5-ös. Köszönöm. Ilyen válaszra vártam.

2016. ápr. 23. 02:24
 7/11 anonim ***** válasza:

Muffinba szoktam tenni pudingot, csak kevesebb tejjel, mint egy poharas puding. Elterítem egy tányéron kb 2 cm vastagon, hamar ki is hűl, és szépen kockákra lehet vágni, amiket beleteszek a muffba.

A kevesebb folyadék a lényeg, nem a zselatinos állag.

Mindenki tudja, hogy a pudingpor keményítő, így nem kell bele zselatin, mert az csak kocsonyásít.Ha már megcsináltad, akkor rá is jöhettél (talán ), hogy inkább remegős lesz a zselatintól, mint kemény. Persze, lehet, hogy ettől függetlenül fel is tudtad vágni probléma nélkül, de nem szilárd, ahogy csak pudinggal és kevesebb folyadékkal.

Ha mégis, akkor gratulálok :)

2016. ápr. 23. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:

Nekem az a lényeg, hogy zselatinos legyen az állag, erre megkapom, hogy nem az a lényeg. Kocsonyásítani szeretném a pudingot, amire nem jó a zselatin, mert az kocsonyásít. A pudingot kifőzhetem akár 1 dl tejben is, az akkor is folyékony marad, csak nagyon sűrű. Miért tudjátok jobban nálam, hogy milyen terveim, ötleteim vannak?


Egyébként jelentem, 3 púpozott evőkanál keményítő, 1 tábla étcsoki, 6 deci tej, 4 kanál cukor, és ebbe egy bő fél csomag zselatin őzgerinc formában kihűtve néhány mm-es vastagságú szeletekre vágható - és így további kreatív alkalmazásra felhasználható!

2016. ápr. 23. 15:18
 9/11 anonim ***** válasza:

Kizárólag azért válaszolgatunk neked, mert olyan kedves a stílusod kedves "kisasszony", és alig várjuk a kommentedet...

Remélem azért sikerül, amit elterveztél :)

2016. ápr. 23. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Sikerült, amit elterveztem. Anélkül, hogy valaki is konkrétan a kérdésre válaszolt volna. XD
2016. ápr. 23. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!