Ha gombapaprikást akarok csinálni, de csak üveges gomba van itthon (rá van írva, hogy nem igényel főzést), akkor tényleg elég a végén belerakni? Egyszer pont ugyanígy csináltam más kaját, de nagyon rágós volt a gomba.
Ahogyan én készítem:
- apróra vágott hagymát dinsztelek, pár csepp vízzel födő alatt is pépesítem egy kicsit
- beleforgatom a leszűrt gombát (lé nélkül) törtpaprikával felengedem. Sót-borsot szoktam bele
Megvárom, míg összeforr, az alatt készítem el a tejfölös habarást: 1-2 ek. tejfölbe max. 1/2 ek. lisztet símára kavarok, és beleforralom a gombához. Ezzel is rotyog egy kicsit.
Nokedlit, vagy rizst szoktam köretnek hozzá.
Majd egész biztosan mások is írják, hogy ők hogyan szokták.
És ne zavarjon meg, ha majd jönnek a "0-ra lepontozók bandája", akik most ezzel szórakoznak. Te majd válaszd ki magadnak a legszimpatikusabb recept-verziót!
Jó étvágyat kívánok.
Akkor még egyszer:
"- apróra vágott hagymát dinsztelek, pár csepp vízzel födő alatt is pépesítem egy kicsit
- beleforgatom a leszűrt gombát (lé nélkül) törtpaprikával felengedem. Sót-borsot szoktam bele
Megvárom, míg összeforr, az alatt készítem el a tejfölös habarást:...."
Gyakorlatilag először csak addig forralom, míg a tejfölös habarást elkészítem, majd még azzal is forr egy kicsit.
Ezekről a gombákról (akár üveges, akár dobozos!) azt kell tudni, hogy minél tovább főzöd, annál rágósabb lesz! Ez kb. olyan, mint a resztelt máj: ha túl sokáig főzöd, a végé olyan lesz, mint a cipőtalp.
Nem kell neki, csak 5-10 perc, az már a max.!
Igen, tulajdonképpen csak a pörköltalapot kell elkészíteni, akár a habarással együtt, és az üveges vagy dobozos konzervgombát már csak össze kell vele melegíteni. Ezek hőkezeléssel tartósítottak, és teljesen konyhakészek, főzni nem kell.
A magam részéről a levüket nem szeretem felhasználni, de van aki lével együtt használja. Ez csupán szokás, ízlelés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!