Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertéssült készités? Hogyan...

Sertéssült készités? Hogyan legyen puha és omlós?

Figyelt kérdés

2kg.os nagy szelet sertescombot sutok eppen.

Tegnap ejjel mustaros fokhagymas pacban allt. Lefoliatva sul mar 2oraja. A bore kezd leomlani de hiaba vagdostam be mar a pacolaskor is...meg mindig kemeny...


Szeretnem ha puha es omlos lenne.


De kezdek ketsegbe esni mert 3ora mulva vendegeket varok es addigra kesz kene lennie.


2016. júl. 9. 11:28
 1/9 A kérdező kommentje:

Persze a felesleges olajat leontottem rola.

A suru pac maradekot rakentem es felontottem kb 2dl vizzel meg tettem ala par ek. Serteszsirt is.

Es ezutan foliaztam le.

2016. júl. 9. 11:30
 2/9 anonim ***** válasza:
44%

Többféle módszer van. A hirtelen sütés magas hőfokon, rövid ideig tart. Az omlósság is rövid.

Ha azt akarod, hogy a hús órákkal később is omlós maradjon, akkor alacsony (100 fok alatti mag-hőmérsékleten) és lassan kell sütni. Sajnos a te húsod már csak keményedni fog, mert kiszárítottad. Meg lehet talán menteni, de nem eredeti cél szerint, csak magát a húst. Óvatosan főzni kellene, s valamibe beletenni.

2016. júl. 9. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

Önts rá egy pohár vörösbort vagy sört, szorosan csomagold a fóliába, és süsd tovább, ameddig csak lehet, 150-170 fokon, ha már hallod, hogy sistereg.

Most már mindegy, legközelebb ne tegyél rá sót, amikor pácolod, és süsd körbe serpenyőben (előtte leitatva a pácot róla), amíg "kérges" lesz, utána lehet a tepsibe téve sózni és lefóliázva, kevés folyadékot aláöntve készre párolni.

2016. júl. 9. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha most szárazra sikeredik, főzz hozzá gyorsan valami klassz mártást.
2016. júl. 9. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Jelentem alakul :)

Nem szaraz mivel fustolt szalonnaval tuzdeltem.

Ho puha. 3oraja sugom olyan 110-120fokon. Mar kezd szetesni:)

Mar csak lepiritom

2016. júl. 9. 12:34
 6/9 anonim ***** válasza:
90%
Egy utolsó ajánlat: ha kivetted a tepsiből, akkor minimum 10 percig hagyd hűlni, mielőtt kissé ferdén felszelnéd.
2016. júl. 9. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Majd később, ha gondolod, leírom, hogy ekkora húsdarabot , hogyan lehet puhára sütni, úgy, hogy ne száradjon ki.Lehet magasfalú serpenyőben is, (ez könnyebben ellenőrizhető, mint a sütő ) de sütőben sem lehetetlen.
2016. júl. 9. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

2X szedett belole mindenki :).

Hihetetlenul szaftos volt...vagni nem kehetett mert egyszeruen szetesett falatonkent... Ahogy ragtam ereztem hogy folyik ki belole a szaftos fuszeres pacle.kozel sem volt szaraz inkabb zamatos es leveses volt belul...ahhh isteni lett :)

Osszesen kb. 4 vagy5orat sulhetett


Sogornom is elkerte a receptet :D

2016. júl. 9. 16:44
 9/9 anonim ***** válasza:
29%
Egészségetekre. Legközelebb turmixold, akkor szívószállal is fogyasztható lesz.:D
2016. júl. 9. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!