Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zabpehelyből lehet valami...

Zabpehelyből lehet valami sütit sütni?

Figyelt kérdés
Milyen lenne, ha egy kevert sütiben a lisztet zabpehellyel helyettesíteném? Persze sütés előtt hagynám puhulni a zabpelyhet összekeverés után.

2016. aug. 13. 23:49
 1/6 anonim válasza:

szerintem jó ötlet

próbáld ki bögrés sütiben

2016. aug. 14. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Lényegében a zabkeksznek is nagyjából az az alapanyaga, mint egy sütinek, csak más arányokban, és így a kevert süti lágyabb lesz. Mondjuk hogy feljön-e valamennyire is, az kérdés...Kipróbálom. Holnap. Bár...lehet, hogy még most :)
2016. aug. 14. 00:15
 3/6 A kérdező kommentje:

Mikrós-bögrésben gondoltad, ugye?

Tehát nem a kevert-bögrésben, ahol az egység a bögre.

2016. aug. 14. 00:18
 4/6 A kérdező kommentje:

Ha valaki erre téved, és érdekli, akkor: lehet.

Simán helyettesítettem egy kevert bögrésben a lisztet zabpehellyel, sütés előtt a tepsiben hagytam állni úgy 20-30 percet, és jó lett. Picit potyogós, de nem vészes. Puha, és egyben maradnak a szeletek. Bár még nyersen annyira sűrű lett, hogy azt hittem egy egybensült hatalmas zabkeksz lesz a vége:)

Mondjuk speciel én raktam az alaptésztába egy reszelt almát, és mazsolát meg magvakat. De ugye hogy mit rak az ember bele, ízlés kérdése...

2016. aug. 14. 21:41
 5/6 anonim ***** válasza:

Elég sok sütiben és a babakekszekben is zab van (legalábbis amit én ismerek), nyilván jó bele :)

Bögrés mikrós sütibe még olajos mag is jó liszt helyett (nem tudom, mennyire változnak meg az arányok, gondolom, amennyire az ember megváltoztatja, én már sokfélét csináltam), nemhogy egy másik keményítő, ami összetételben is közel áll a búzaliszthez, bár azért van pár előnye azzal szemben... Amíg nem akarsz keleszteni egy tésztát, elég sokszor helyettesíthető a búzaliszt más gabonaliszttel. A zabpelyhet pedig lisztté se kell őrölni, anélkül is hasonlóan működik, persze a süti kevésbé lesz sima, de ez nem áll rosszul neki. Pont ebben nincs nagy tapasztalatom, erősen zabos sütiket ritkán sütök (de a mákos sütimet szuperül feldobja, pedig az keményítő nélkül se rossz).

2016. aug. 14. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Én aprítógépben vagy kávédarálón meg szoktam őrölni a zabpelyhet. Sütőporos sütikben így remekül működik.
2016. aug. 17. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!