Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mondtok új hozzávalókat a...

Mondtok új hozzávalókat a tökfőzelékhez?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem és garázsbulira tökfőzeléket csinálnék mert haverok is rajonganak érte. Új megoldásokat új ízeket keresek tökfőzelékhez mondtok párat?


Hogy jobb pirosan vagy fehéren?

Sűrűn vagy hígan?

Fűszeresen vagy natúr?



2016. aug. 21. 09:43
 1/9 anonim ***** válasza:
18%
Tökfőzelékparti? o.O Pfujj, kérlek, ne hívj meg!
2016. aug. 21. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Mit szólsz bele? Báránypörköltet szavaztuk le tokfőzelékre! :D Jó az a tök de ha lehet jobb mért ne?
2016. aug. 21. 10:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én verzióm: Hagyma pirít, a végén bele a fűszerpaprika, rá a gyalult tök, kicsit fonnyasztom azt is, só (vegeta), cukor. Lehet bele tenni 1-1 db paradicsomot és húsos piros paprikát tenni apró kockára vágva. Kicsi vízzel felöntve puhára párolni, természetesen ízlés szerinti kaporral együtt. Ha kész, tejfölös- lisztes habarással sűrítem és tejet is szoktam önteni bele. A végén, só, cukor, ecet ízlés szerint.
2016. aug. 21. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Fehéren, kaporral.

Tudom, nem lesz népszerű ötlet...

2016. aug. 21. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
66%
tökfasírttal
2016. aug. 21. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Fehéren kaporral, tejföllel, és valódi fasírttal
2016. aug. 21. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
72%
Fehéren, kaporral, a tök kis cukkinivel kiegészítve.
2016. aug. 21. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Sűrűn, fűszeresen. Lehet bele tenni pár babérlevelet is, az is ad egy kis pikáns ízt. Dinsztelt hagymán kezdeni,rá a gyengén sózott kicsavart tök, jól átkeverve, egy picurka vízzel megpárolni, majd felengedni annyival, amennyi ellepi és puhára főzni. még az elején pár csepp ecet, hogy ne legyen málés, szálas maradjon. Egy kis szín pirospaprikával ízlés, szokás dolga. de ,ha teszünk is bele, egy késhegynyi legyen, éppen csak rózsaszínű legyen a tökfőzelék.Nem kell sokat főzni, szinte percek alatt kész.

A sűrítés is szokás dolga, van, aki berántja, van aki lisztes-vizes/lisztes/tej6lisztes/tejfölös habarással adja meg a sűrűségét.

Szerintem a kapor elengedhetetlen, én mindig a végén teszem bele, hogy minél frissebb maradjon az íze.

Szinte minden húsféle passzol mellé, akár a pörkölt is, de fasírt, sülthús inkább.

2016. aug. 21. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ ezúttal főtt tijással csinálom dinsztelt hagyma pirosan zöldpaprika citrom és ecet só cukor víz nélkül sok tejföl sok kapor lisztesen. Meglátom milyen lesz... Köszöntem szépen a válaszokat mindenkit pozitívnak jelöltem.
2016. aug. 21. 15:39

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!