Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Akinek van egy jól bevált...

Akinek van egy jól bevált (egyszerű) halászlé receptje az megosztaná velem?

Figyelt kérdés
2016. okt. 10. 10:05
 1/10 anonim ***** válasza:
12%
halat kibelezed, fejét levágod, megtisztítod. fogol nehány halászlékockát felteszd főni, halat beledobod a végin meg se monyják nem te csináltad
2016. okt. 10. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
28%

Csinálsz egy paprikás pörkölt alapot, beleteszed a halakat, sózod, dobsz bele halászlékockát.Amikor megfőtt, átpaszírozod(szűrőn átnyomkodid a halat), aztán ha ez megvan, beleteszed a halszeleteket, és megfőzöd.

Sok sikert:)

2016. okt. 10. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Mindkettő nagyon egyszerű.


Persze ezek minőségben messze vannak akár a bajai, akár a tiszai halászléhez.

Ha csak az a lényeg, hogy hal legyen + valami lé, akkor a fenti módszerek arra tökéletesek.

2016. okt. 10. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
köszi szépen!
2016. okt. 10. 14:35
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy én csinálom. egyszerű, nem bonyolult. Kb másfél-2 kilós , lehetőleg nyurgapontyból szoktam, és kb fél kilónyi apróhalból (kárász, törpeharcsa, keszeg stb )


persze ami akad a horogra :) a párom készíti konyhakészre, ezzel nincs is gondom. A ponty feje, farka, uszonyok, a farokrészi hús, amig nem éri el a patkó alakot és halbelső kerül az apróhalakkal együtt az alaplébe.Annyi víz megy rá, ami jól ellepi.Ikrát , tejet félreteszem. a patkókat finomab besózom.

az alaplébe teszek 3-4 jókora fej hagymát félkarikára vágva, sót, és elkezdem főzni. Amikor már kezd a fej szétesni, akkor teszek bele 3-4 ek. minőségi-lehetőleg házi- pirospaprikát.Ezután már érezni a finom halászlé illatot.

ha teljesen megfőtt, akkor először tésztaszűrőn leszűröm, kézzel kiszedem a nagy csontokat, szálkákat, majd a maradékot, a lével mindig öblögetve átpasszírozom.

A sűrű levet , hogy selymesebb legyen a lé, botmixerrel még átjáratom.

visszateszem főni, és amikor gyöngyözve lassan forrdogál, akkor mennek bele a halszeletek.nagyon lassan kell főzni kb 15 percig, nehogy szétessenek.

Utána kóstolás, a só miatt, ha kell utánsózom.

Semmi idegen zsiradékot, sem ízfokozót nem teszek bele, mégis sűrű és nagyon finom.

Csípőspaprikát nem főzök bele, ez családtagonként változó, hogy ki tesz bele, vagy sem a sajátjába.

Én mindig passzírozom, de tiszteletben tartom a bajai típusú halászleveket is, ez teljesen szokás és ízlés kérdése.

Attól, hogy nem bajai az enyém, szoktam közkívánatra gyufatésztát is kifőzni mellé, mert szeretjük vele.

2016. okt. 10. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Kieg: az ikrát, haltejet a szeletekkel együtt teszem a lébe.
2016. okt. 10. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
5-ösnél pont! Így készítjük a tökéletes tiszai halászlét!
2016. okt. 10. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Bajai ponty halászlé

1 kg tisztított, 3cm-es szeletekre vágott lesózott halhoz , kell 2 fej vöröshagyma,1 gerezd foghagyma, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 2 evőkanál őrölt paprika

Felforralom a vizet,ha forr beledobom az apróra vágott hagymát, paradicsomot, paprikát, fokhagymát ha felforrt 2 percig forralom, beleteszem az őrölt paprikát, ha felforrt mehet bele a fej,farok és a halcsont.

25 percig főzöm,ekkor teszem bele a halszeleteket és 18 percig forralom.

A levet a tésztával tálalom és külön tányéron a halszeleteket.

2016. okt. 10. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a részletes leirást..

Remélem sikerül összehoznom.:)

2016. okt. 10. 17:55
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Bonyolult halászlé recept nincs is
2016. okt. 11. 02:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!