Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok főttkajákat, amiket...

Írnátok főttkajákat, amiket le lehet fagyasztani?

Figyelt kérdés
Jó lenne előre megfőzni több félét nagy adagban és lefagyasztani. Így elég lenne mindössze kb. hetente-kéthetente főzni. Csak az a baj, hogy mindig leakadok a pörköltnél meg a sült húsnál ötletterén. Nem jut eszembe más, amit fagyasztani lehetne.

2017. jan. 16. 11:57
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Levesek, töltött káposzta, töltött paprika, székelykáposzta, pizzalap
2017. jan. 16. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
92%

Gyakorlatialg MINDENT le lehet fagyasztani, csak megfelelö módon kell felolvasztani.


Akármit fözöl, a maradékot nyugodtan fagyaszd le adagonként. Mivel mi a párommal ketten élünk, elég kis étvágyúak vagyunk, ezért csak úgy gazdaságos a fözés, ha nagyobb adagokat készítek, és a fölösleget lefagyasztom. Felhasználáskor senki nem veszi észre, hogy nem friss, ha nem tudja. (Már többször elkérték a receptet egy-egy ételhez, annyira tetszett, pedig fagyasztott volt elötte)


Ha konkrét étellel kapcsolstban van kérdésed, akár a lefagysztással, akár megfelelö kiolvasztási móddal kapcsolatban, írj privátban, szivesen segítek.

2017. jan. 16. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
90%

Gyakorlatilag valóban szinte minden készétel fagyasztható.Néhány olyan zöldségféle van, ami a fagyasztástól kissé puhább lesz, a krumpli esetleg keményebb, (pl egy gulyásban ), de ennek ellenére finom és ehető.

Nálam is marad meg mindig 1-2 adagnyi étel, ezek dobozolva kerülnek a fagyóba, és alkalmanként tartunk hűtős napokat, hogy kiegyük az elmentett kajákat.

Előre tervezve ugyanígy megoldható nagyobb mennyiségek fagyasztása is,persze jó, ha feliratozzuk és dátumozzuk a dobozokat.A tapasztalatom, hogy időben ki kell venni, legyen ideje magától kiengedni, mert ilyen-olyan módon gyorsítani a kiolvadást nem érdemes, mert az étel látja kárát.(szétmállik, összetörik, szóval esetleg nem lesz már esztétikus a külleme, ha túlagyusztáljuk. )

2017. jan. 16. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
70%

Milánó szósz, bolognai szósz... Csak tésztát kell hozzá frissen főzni.

Brassói, krumpli nélkül. Azt hamar megsütöd mellé.

2017. jan. 16. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
87%
Valóban bármit. Mondjuk én a főtt krumplit és a főtt tésztát nem szeretem, ha már egyszer le volt fagyasztva. De bármi más tökéletes kiolvasztás után is.
2017. jan. 16. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
61%

Ha a tészta nincs nagyon megfőzve, akkor le lehet fagyasztani. A főzelékeket szobahőmérsékleten engedni ki és felforralni, akkor leve is olyan lesz, mint frissen.

De fagyaszthatsz le kelttésztákat, muffint, pogácsákat is. 1-2 perc a mikróban, és olyan mint a frissen készült. De csak annyit melegíts ki, amennyit azonnal megesztek, mert kihűlve nagyon kemény lesz.

2017. jan. 16. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Vadas, egészen addig elkészitve mielőtt a tejföl belekerülne. Az kiolvasztás utan beletehető, addig elkészithető egy zsemlegombóc, vagy egy spagetti.
2017. jan. 18. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat.
2017. jan. 21. 18:16

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!