Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hortobágyi húsos palacsinta?

Hortobágyi húsos palacsinta?

Figyelt kérdés

Bevált receptet keresek. csirkehúsból szeretném készíteni.. Fűszerezés minden érdekel. Nem vagyok kezdő a konyhában de ez kimaradt eddig nálam.

Köszönöm.


2017. jan. 31. 12:50
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerü:


Fözöl rendes csirkepörköltet sürü szafttal, a húst kiszeded belöle és paróora vágod (nem darálod) és kevés szafttal meg kb 1 ek tejföllel elkevered.

A pörköltszaftba keversz tejfölt meg pici 1-2 teáskanál - lisztet.

Sütsz palacsintát (cukor nélkül).

Minden palacsintára teszel a húsos masszából, a palacsinta két oldalát felhajtod rá és keresztbe feltekered.

Egy tüzálló edénybe teszel a pörköltszaftból annyit, hoyg az edény alját befussa, beleteszed egymás mellé a megtöltött palacsintákat, a tetejére öntöd a maradék szaftot és sütöben addig melegíted, amít a teteje kis színt kap.


Külön füszerezés nem kell, a pörkölt meg a tejföl adja az ízét.

2017. jan. 31. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az #1 írja.

A szaftba tehetsz gombát is. Szegfűgombával különösen ízletes.

2017. jan. 31. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!