Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ajánlanátok jó sültkrumpli...

Ajánlanátok jó sültkrumpli receptet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Van esetleg jól bevált, extra fincsi sültkrumpli receptetek? Nem mirelitből, hanem rendesen, otthon legyártva, fűszerezve, köretnek.


Előre is köszönöm! :)



2017. ápr. 1. 09:33
 1/8 anonim ***** válasza:
42%
Vágd vastag hasábokra a krumplit, sós vízben főzd meg kb. 3/4-ig, és miután leszűrted, bő olajban hirtelen süsd meg. Akkor a közepe puha, omlós, kívül pedig egy vékony ropogós hártya lesz. Imádom.
2017. ápr. 1. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
57%

En meg szoktam főzni a kockára vágott krumplit sós vízben, nem teljesen puhára, aztán forró vajra teszem, lenyomkodom és úgy sütöm, idonkent megforditva. Olyan lesz, mintha krumplipure és sült krumpli keveréke lenne.

Negyedére vágott krumplit Sütőben szoktam süti olajban eltett paradicsom levével meglocsolva --ez egy fűszeres olaj, nagyon érdekes ízt ad a krumplinak.

2017. ápr. 1. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
81%
Ez a paradicsomos sült krumpli nekem is tetszik! Köszi!
2017. ápr. 1. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Héjában sütve. Meghámozva, savanyúsággal.
2017. ápr. 1. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
A krumplit vágd kisebb kockákra, vagy hasábokra és csak annyi olajban süsd, hogy éppen ellepje. Amikor már félig megsült, tegyél hozzá hagymakarikákat és süsd össze. Ha kész, sóval és sok őrölt borssal ízesítsd. Én gyakran reszelek rá sajtos is és összekeverem, hogy megolvadjon. Natúr sült hússal a legjobb, meg az olyan húsételekkel, amelyek nincsenek agyonfűszerezve, de magában is nagyon finom.
2017. ápr. 1. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Hasábburgonyát én is úgy csinálom, ahogy már leírták, 3/4-ig megfőzöm, leszűröm, kihűtöm, aztán forró olajban kisütöm. Kísérleteztem már olajban elősütöttel is, az is ropogós kívül, omlós belül.

Tepsis krumpli: a krumplit meghámozom, felkockázom, vagy cikkekre vágom. Beleteszem egy nejlonzacskóba, sót, kevés olajat, és ízlés szerint fűszereket adok hozzá (pár csepp citromlétől kellemes, nem savanyú íze lesz), összerázom a zacskót, és fél-egy óra hosszát pácolom, majd tepsibe öntöm, és sütőben megsütöm.

Másik változat, hogy szintén előfőzöm, leszárítgatom, tepsibe szórom, olajjal megkenem, fűszerekkel megszórom, pirosra sütöm.

Sütőzacskós krumpli: mint a tepsis krumpli, csak egy sütőzacskóban pácolom, és zacskóval együtt teszem a sütőbe. Amikor már megpuhult, akkor kibontom a zacskót, és piros-ropogósra sütöm.

2017. ápr. 1. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
57%

Összedarabolod a krumplis és forró olajban kisütöd.

Mi a f#szomnak kell ehhez recept???

2017. ápr. 1. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Régen én is így csináltam a hasábburgonyát, összevágtam, kisütöttem, jó volt, de évek óta képtelen vagyok így jó, ropogós krumplit sütni. Szinte már megég, de akkor is puha marad. Előfőzve, vagy sütve viszont tökéletes lesz, kívül ropogós, belül puha, omlós.
2017. ápr. 1. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!