Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hulala és a sima habtejszín...

Hulala és a sima habtejszín között mi a különbség?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 19. 13:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
58%

A "sima habtejszín" alatt nem tudom mit értesz.

A Hulala növényi hab, édesítve. Más néven cukrászhabnak is nevezik.

Én nagyon szeretem tortára, mert habfixáló nélkül is tökéletesen megáll, és tartja a formáját.

2017. ápr. 19. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
59%
A habtejszín, az tényleg tejszín, a hulala meg valami mükotyvalék, aminek semmi köze a tejszíhez.
2017. ápr. 19. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 A kérdező kommentje:

A receptben kimondottan hulala-t írnak, de ha muszáj lehet helyettesíteni habtejszínnel is.

Ebből gondolom,hogy csak van valami különbség vagy ízben vagy állagban vagy bármiben. Édesapám szülinapjára csinálok tortát ás nem szeretném ha összeesne viszont nincs hulala a környékünkön.

A habtejszín alatt bármilyen márkájú habtejszínt értek ami nem hulala értelemszerűen.

2017. ápr. 19. 13:27
 4/16 anonim ***** válasza:
77%

A Hulala nem tejszín, hanem cukrászati habalapanyag. Összetevői:

Víz, hidrogénezett növényi zsíiradék (26%), cukor (11%), tejfehérje, stabilizátor: szorbitol szirup (E420ii), hidroxipropil cellulóz (E463). Emulgeáló szerek: zsírsavak mono- és digliceridjeinek mono és diacetil tartársav észterei (E472e) szója lecitin (E322), zsírsavak mono- és digliceridjeinek tejsav észterei (E472b), só, aroma, színezék: béta-karotén (E160a)


Ezzel szemben egy 30 %-os zsírtartalmú tejszín csak tejszínt tartalmaz. Néha némi cukrot, vagy karragént is adnak hozzá.


A Hulalával nagyon könnyű dolgozni, de az igazi tejszínnel már nem. Ahhoz mindig kell adni valamilyen fixálót, vagy zselatint, és túl is lehet verni, akkor már vaj lesz belőle.


Én ennek ellenére soha nem hasznék Hulalát, csakis igazi tejszínt.

2017. ápr. 19. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 A kérdező kommentje:

Értem,köszönöm szépen!


Akkor elvileg habtejszínnel is lehet kemény habot csinálni fixálóval ha ügyes vagyok.

Csak az a probléma,hogy sosem csinálok ilyen habosbabos dolgokat...

A habtejszínhez hozzáöntöm a fixálót és a cukrot és azzal együtt verem? Csak kézi habverő jöhet szóba??

2017. ápr. 19. 13:37
 6/16 anonim ***** válasza:
63%
én mindig habtejszínt használok, egyszerűen nem szeretem se az ízét, se az állagát a Hulalának. Habtejszínhez adok ízlés szerint porcukrot-vaníliás cukrot és Zselatin Fix-et. Ez azonnal oldódó zselatin nem kell áztatni sem, mindig jó állagúra sikerültek a habok, krémek
2017. ápr. 19. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
55%

A Hulala növényi. Sokan szeretik, mert kemény marad, nem kell bele fixáló. Én nem szeretem, mert nem finom.

A "sima" habtejszín állati eredetű, mivel tejből készül. Szerintem sokkal finomabb. Ezt is keményre lehet verni és nagyon sok sütibe nem is kell betonkeménynek lennie, szóval fixáló sem kell bele.

A cukrászhab és a Hulala nem ugyanaz. Vannak állati eredetű cukrászhabok is.

2017. ápr. 19. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
76%
Sokan meg erzekenyseg miatt csak azt tudjak megenni...
2017. ápr. 19. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
52%
Hulala műtejszin,mig habtejszin igazi tejszin ,
2017. ápr. 19. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
68%
Nem szeretem a műhabokat, teljesen más ízük van. A rendes habtejszínt alacsony fokozatra állított elektromos keverővel verd fel, sima habfix-szel is fixálhatod, vagy a zselatin expressz is jó, amit írtak. Porcukrot használj, habverés közben is belekeverheted.
2017. ápr. 19. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!