Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Piskóta sütés szodabikarbonava...

Piskóta sütés szodabikarbonaval és aszkorbinsavval?

Figyelt kérdés
Ha sütőpor helyett szódabikarbónát használok, akkor tegyek bele egy kis aszkorbinsavval, hogy szépen feljojjon a tészta és hogy a szódabikarbóna kipezsegjen?
2017. ápr. 27. 18:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyik sem kell bele, a piskóta a tésztába dolgozott rengeteg légbuboréktól lesz szép magas.
2017. ápr. 27. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

a múltkor is te kérdeztél hasonlót?


piskóta: tojás, liszt, cukor. milyen sütőpor?

2017. ápr. 27. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Egy rendes, klasszikus, erősen tojásos piskóta szépen feljön a tojás miatt, nem kell bele semmi ilyesmi. Az őseim se tettek bele, én sem, heti többször sütök piskótát.
2017. ápr. 27. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Tényleg volt már ugyanez a kérdés. nem kell bele egyik sem.

A lisztet át kell szitálni, a habot jól fel kell verni, lazán összekeverni az összetevőket.

A minél több levegőbevitel nagyon fontos. A nagymamám régen mindig kristálycukorral keverte ki a sárgáját, hogy ezzel is több levegő kerüljön bele, mire sima lesz. Elég munkás volt, de így csinálta.

2017. ápr. 28. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!