Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kezdő főző vagyok és szeretnék...

Kezdő főző vagyok és szeretnék valamit készíteni a páromnak hétvégén vacsira, de olyat, amit nem mindennap eszik az ember, tehát különleges ételt. Mit készíthetnék? 18 éves lány vagyok, kezdő "szakácsnő".

Figyelt kérdés
:)
2008. okt. 21. 16:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha szereti a húst akkor tudom ajánlani a backonba tekert csirkemellcsíkokat mert nagyon egyszerű az elkészítése és nagyon finom is. Az én pasim imádja:-) Nem írok mennyiségeket mert nem tudom mennyit szoktatok enni és én ránézésre főzök. A megmosott csirkemellet felvágod csíkokra kb. 3 cm szélesekre. Borsozod és enyhén sózod. / vigyázz a bacon is sós / Tekerd a húsokat egyesével a szalonna szeletekbe és fogpiszkálóval tűzd össze. serpenyőben melegíts olajat és ha már jó meleg rakd bele a husikat. süsd szép pirosra őket. Sültkrumplival vagy rizzsel tálald és készíthetsz mellé valamilyen salátát is.
2008. okt. 21. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
ez fincsinek hangzik,köszike!
2008. okt. 21. 16:56
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy szupi recept amit első írt, elkészítheted csirkemell helyett csirkemájjal is. Mi krumplipürével szeretjük:))
2008. okt. 21. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Probáld meg nem olyan nehéz: mi Császárszeletnek hivjuk, karajt befüszerezed, persze kicsit megkloffolod, majd kisütöd, félre rakod, abbol az olajbol kicsit kiveszel amibe sült a karaj, beleraksz paradicsompürét / én konzerveset beszek az jo sürü eleve / besürited kicsi lisztel, raksz bele kicsi cukrot is, majd ha sürü leveszed és egy nagy jénai aljára kb 2 cm-vastagságba belerakod, erre rakod rá a kisütött karajokat egymás mellé,közben forrásba levö vizbe kifözöl spagetti tésztát, ha megfött leszürödt tálba rakod belekeversz tejfölt, plussz tojássárgáját sot és delikátot is raksz / meg szoktam kostolni /,majd a spagettit rárakod a husokra, / én igy szoktam 4-6 cm vastagon legyen legalább a tészta rajta / , ráreszelsz sajtot, és be a sütőbe, kb 30 percig 160-180 fokon sütöd, de látod ha barnul a sajt akkor jo, nagyon finom, és ha vágod / én 3 szög alakba szoktam felvágni / tök jol néz ki alul piros, majd jön a hus, utána a spagetti, nem nehéz probáld ki és jo étvágyat hozzá.!!
2008. okt. 21. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Az én párom ezt szereti:

Csirkemelleket szépen felszeleteled, sózod, borsozod, lisztbe mártod és kevés (!) olajon elősütöd őket. Nem kell teljesen megsütni, csak kb. 2-3 percig mindkét oldalát. Egy kivajazott jénaiba (tepsiben nem az igazi) szépen elrendezed a szeleteket, de egymás mellé, nem egymásra. Reszelsz rá jó bőven trappista sajtot és meghinted egy kevés pirospaprikával mindegyik szeletet. Egy kis lábosban forrasz kb. 2,5 dl vizet és dobsz bele egy tyúkhúsleves kockát. Majd ráöntöd a husira és mehet is a sütőbe.Csak addig sütöd, amíg a sajt elolvad és amikor már elkezd pirulni, kiveszed, mert akkor a pirospaprika megégne. Sült krumplival szoktam tálalni, mert a lefolyt sajt és a húsleves jó "mártogatnivaló". Így leírva elég bonyolúlt, de nagyon könnyű elkészíteni és iszonyatosan finom!


Jó étvágyat!

2008. okt. 21. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszoló bacon-ös csirkemell ajánlata jó ötlet, csak az elkészítési módban én mást ajánlok.Miután betekerted a májcsikokat a szalonnába, felesleges a fogpiszkáló is, mert tepsibe rakod, egmás mellé és közepesen forró sütőben barnára sütöd. Így még kevesebb vele a baj, és tökéletes lesz!!
2008. okt. 21. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Minél vékonyabb és husosabb bacont keress! egy csomag elég fél kiló májhoz, és az kb. egy tepsinyi mnennyiség.
2008. okt. 21. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez is isteni és egyszerű:

Körülbelül 80 dkg szeletelt rövidkaraj, 30 dkg trappista sajt(én 15dkg trapista és 15dkg füstölt sajttal csináltam,fenséges az ize a füstölt sajttól), 2 dl tejföl, 8 dkg margarin, só ízlés szerint, reszelt szerecsendió.


Elkészítés: A vékonyra vert, sóval, fehér borssal és szerecsen dióval megszórt hússzeleteket a felhevített margarinban mindkét oldalán hirtelen átsütjük, és tűzálló tálba fektetjük. Mindegyikre sajtot reszelünk, erre tejfölt rakunk. Majd ezt ismételjük, míg el nem fogy a hús. A tejföllel fejezzük be. Végül ráöntjük a hús pecsenyelevét, és a sütőbe tesszük.


Sütni: előmelegített sütőben, 200 fokon. 15 percig lefedve, utána még 15 percig fedő nélkül pirítjuk.

2008. okt. 24. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Csinálhatsz mézes-chilis csirkeszárnyat,nagyon egyszerü és isteni finom.A cs.szárnyat befüszerezed grill csirke füszersóval,megkened erös pistával és mézet csurgatsz rá.Sütöben ropogosra sütöd,és krumplipürével tálalod.Mennyei:)
2008. okt. 26. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 -Pimpike- ***** válasza:
100%

Ananászos csirke:

A csirke mellet felszeleteled be sózód lisztbe beforgatod hirtelen megsütöd olajban, Egy jénai aljára lerakod egymás mellé. Nem édes ananászt ráteszed( enyhe cukros lében vegyed majd mosd meg)majd meg szóród sajttal és be a sütőbe rá olvasztod a sajtot és már kész is. Köretnek rizs vagy sült krumpli illik hozzá savanyúság nem kell.

2008. okt. 26. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!