Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Panír fűszerezese?

Panír fűszerezese?

Figyelt kérdés

Mivel kehet fűszerezni a panìrt? Mondjuk ha rántott csirkemellet szeretnék csinálni.

Miket lehet a panìrmorzsaba beletenni? Vagy hogy fűszerezzem?

Es hol lehet venni olyan "durva" zsemlemorzsát, melyik márka?

Köszi a segìtseget.


2017. okt. 10. 05:04
 1/9 anonim ***** válasza:
63%
Én nem a panírt szoktam, hanem a tojást. Ételízesítővel (nem ördögtől való az!), petrezselyemmel főleg, de amit akarsz. Tipp: én mostanában nem búza-, hanem kukoricalisztet használok, szerintem finomabb vele, sőt: legutóbb szárított búzacsírával készítettem zsemlemorzsa helyett (halat), nagyon jó lett!
2017. okt. 10. 05:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én a tojásba szoktam rakni sót, vegetát, borsot mintha tojásrántottát csinálnék.

A zsemlemorzsába rakhatsz szezámmagot, reszelt sajtot.

Én a Lidl Castello papírzacsis morzsát szoktam használni, az kicsit durvábbra van darálva.

Van aki a tojásba szokott rakni egy kis tejet vagy tejfölt is.

2017. okt. 10. 06:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet a lesózott húst is fűszerezni panírozás előtt, pl őrölt borssal, majorannával, de fűszerezheted a panírt is, erre találsz rengeteg megoldást a neten.
2017. okt. 10. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az Aldiban lehet kapni elég durvaszemű panírmorzsát, 1 kilós dobozos.

Lehet a morzsát szezámmal, reszeltsajttal keverni, de sokkal jobban kell rá vigyázni, mert ezektől hamarabb-akár meg is éghet a panír.

A tojás fűszerezése sokkal egyszerűbb, bármilyen ízlésed szerinti fűszert tehetsz bele.

A hús ízesítése is közkedvelt megoldás. Én sokszor csinálom, hogy előtte este a szeleteket sózom, borsozom és megkenem mustárral. Utána egy dobozba karikára vágott hagymával rétegezve lerakom, lezárva teszem a hűtőbe.

Másnap a hagymát leszedem róla, és hagyományosan panírozom. nagyon kellemes pikáns íze lesz a húsnak, és nagyon gyorsan puhul a savas pác miatt.

Nem értem az első válaszoló miért is lett lenullázva ?

A vegeta miatt ? ez mindenkinek magánügye, hogy használ-e vagy sem. A kukoricalisztet pedig csak megerősíteni tudom, mert nagyon jóízű tőle a panír, halsütéshez kiváltképpen.

2017. okt. 10. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Én a panírmorzsához keverek néha egy kis kukoricalisztet és őrölt tökmagot.


A lisztet szoktam fűszerezni. Legtöbbször aprított fokhagymával és pirospaprikával, ö. fekete borssal.

2017. okt. 10. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

A panírba bármit bele tehetsz. Pl: szezámmag, tökmag, napraforgómag, kukoricaliszt, só, bors, chilipor, őrölt paprika, sajt, cheddar sajt, füstölt sajt, parmezán sajt, bármilyen őrölt fűszer, zöld fűszernövény, szárított fűszernövény, hagymapor, fokhagymapor, fokhagyma.


A "durva" zsemlemorzsa, azt panko morzsának hívják, így keresd a boltokban is.

2017. okt. 10. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Mostanában szoktam rántani, meglepően rugalmas dolog, eddig mindent elbírt. A fűszerezést nem viszem túlzásba, inkább csak borsozom a dolgokat (eléggé mindegy, melyik elemet, úgy tűnik), viszont szezám a lisztben és a panírban is van (búzaliszt pedig egyikben sem, csak korpa. inkább szezámra és szezámlisztre alapozok, hogy szénhidrátszegényebb legyen s finom is a szezám). Kinek mi tetszik :)

Csirkét nem szoktam rántani, de a bors ahhoz is remekül megy, ha engem kérdezel. Nagy borsrajongó vagyok. A fokhagyma is könnyen adódik, de anyám azt a tejbe rakta, amiben a mellet áztatta. Ha valaki, én nem szeretem a csirkemellet, száraz és unalmas, de az ő rántott csirkemelle igazán finom, szaftos, omlós volt.

2017. okt. 10. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Szombaton mindegyiket ki fogom próbálni. Szezámmagot múlthéten használtam de elfogyott a tudomanyom. 😊

2017. okt. 10. 15:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Eszembe jutott még, hogy szegény Gizi néném anno a rántott csirkecomb panírjába darált mogyorót rakott.

Isteni!!!

Mindig tejfölös ubisalival tálalta.

2017. okt. 11. 00:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!