Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A nosalty-s karácsonyi rögtön...

A nosalty-s karácsonyi rögtön puha mézeskalács recept bevált valakinek? Tapasztalatok ezzel kapcsolatba?

Figyelt kérdés
Eddig mindig keményre sikerült a mézeskalácsom >.< gondoltam kipróbálnám ezt a receptet, de előtte kíváncsi lennék egy pár tapasztalatra.

2017. nov. 5. 15:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Linkeld be a receptet, mert a nosalty-n nemcsak egy van.
2017. nov. 5. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
93%

Ezt szoktam sütni és tényleg mindjárt finom:


Mézespuszedli


1 kg liszt (lehet fele rozsliszt is)

0,5 kg méz olvasztva

30 dk cukor

4 db tojássárgája

20 dk puha margarin vagy vaj

2 dk szalalkáli és 1 tk szódabikarbóna kevés tejben feloldva.

1-2 tk mézeskaláscsfüszer


Az egészet összegyúrni, két-három napra hutobe tenni.

Kb.fél centire kinyújtani és 200 fokon 8-10 percig sütni.(Ne tovább, mert keseru lesz.) Ne zavarjon,hogy a teteje még egészen puha,ha kihül,megszilárdul.

Ha kész,porcukorral megszórni,vagy cukormázzal bevonni.

2017. nov. 5. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
82%

[link]


a legjobb. Egy egész fórum kb 300 háziasszonya csak nem téved :)

2017. nov. 5. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
48%
Ez nem recept, hanem egy oldal reklámja!
2017. nov. 5. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
reklám a francot, a receptek közt megtalálod a mézest. de akárhova megyek, ezt a linket másolja. :(
2017. nov. 5. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer csináltam onnan olyan mézeskalácsog ami nevében volt célzàs hogy puha. Valóban puha volt nem kellett puhítani.
2017. nov. 5. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
67%

Ez alapján készítettem életemben először. Ritkán sütök sütit, nins nagy gyakorlatom, a sütőm is régi, hátul nagyon éget. Szóval, elsőre nagyon jól sikerült, egyből puha, később is finom.

Másodszorra viszont kemény volt, még egy fél év múlva is. Nem tudom mi történhetett. :-(

Valakinek ötlet, mit ronthattam el?

2017. nov. 6. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, szerintem akkor megpróbálom ezek közül valamelyiket megcsinálni, amúgy alap erre a receptre gondoltam: [link]
2017. nov. 6. 16:26
 9/12 anonim ***** válasza:
ma 16:24-es: valószínüleg túlsütötted. A legtöbb mézeskalácsot nem szabad addig sütni, amít megszilárdul a sütöben, hanem még kicsit puhának, "nyersnek" kell tünnie. Valószínüleg másodszorra nem figyeltél erre és egy-két perccel tovább volt a sütöben, vagy a sütöd melegített jobban, mint ahogy akartad.
2017. nov. 6. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim válasza:
Én is néztem ezt a receptet. Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha mondjuk szerdán megsütöm, vasárnap azaz 24-én még finom, puha? Vagy arra megkeményedik? Bocsi, ha hülye kérdés, kezdő vagyok.
2017. dec. 18. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!