Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy a fenébe kell gyümölcsös...

Hogy a fenébe kell gyümölcsös sütit zselével KRÉM NÉLKÜL készíteni?

Figyelt kérdés

Banánt és narancsot szeretnék rakni a tetejére. Gyümölcsös torta néven keresem, ilyen formám van: [link]


Most vettem,és még nem csináltam ilyen, láttam ismerősnél hogy vett készen ilyen sütit,és rakott rá gyümölcsöket,meg zselét. Olyat akarok csak a sütit én akarom megcsinálni. Vannak receptek a neten de olyat amin csak a zselé meg gyümi lenne nem találok. Mindenféle h-lye krémeket meg pudingot ir,de azt nem akarok.....! Irjatok légyszi recepteket vagy küldjetek linket. Nagyon köszi..! :)



2017. nov. 8. 07:21
 1/9 anonim ***** válasza:
93%

Semmi recept nem kell hozzá (eltekintve a tortalaptól), a kihült tésztára teszed a gyümölcsöket és elöírás szerint elkészített tortazselét (NEM zselatint) teszel rá. Ez alá nem kell semmiféle krém vagy pudding.


Ha a tortalaphoz kell recepet, tudok adni egyet.

2017. nov. 8. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:

Várom a receptet..

Én ilyesmit találtam, persze a pudingot kihagynám:

[link]

2017. nov. 8. 07:46
 3/9 anonim ***** válasza:
95%

Itt egy tényleg jó, kipróbált és megbízható recept, egy kedves ismeröstöl kaptam és csak ajánlani tudom:


gyümölcstorta

Hozzávalók a tésztához: 14 dkg liszt, 14 dkg cukor, 2 db normál tojás, fél deci olaj, fél deci meleg víz, 1 púp. evőkanál sütőpor, 1 vaniliás cukor.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 csipet sóval kemény, fényes habbá verjük.

A sárgájákat a cukorral, van. cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük az olajat, a melegvizet, majd apránként a sütőporos lisztet. Géppel ezt is homogén masszává keverjük. Utána a kemény habot óvatosan, lazán hablapáttal vagy fakanállal hozzákeverjük.

Egy gyümölcstorta formát alaposan kikenünk tiszta zsírral vagy vajjal, minden egyes bordára ügyelve, hogy zsíros legyen. Megszórjuk liszttel, megkocogtatjuk, hogy mindenhova jusson, a felesleget a csap felett lerázzuk.

A tésztamasszát a közepébe öntjük, és kis mozgatással segítjük egyenletesen elterülni.

Előmelegített kb. 180 fokos sütőben kb 15-20 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarna nem lesz. Tű, vagy villapróba a közepébe szúrva ajánlatos, ha nem ragad, akkor kész.

Vizesruhára tesszük, egy tányért, lapos tálat (amiben majd tálaljuk ) vékonyan megkenünk vajjal/olajjal - esetleg sütöpapírt teszünk rá - , és rátesszük a piskóta tetejére. Egy gyors mozdulattal megfordítjuk, így a tortaforma lesz felül. Ezt is beborítjuk jó hidegvizes (kicsavart) ruhával, hagyjuk hadd gőzölögjön. Párszor egy kés nyelével megütögetjük a tetejét és körbe az oldalát is. Alul felül, körbe érje a hűs borítás, így biztosan kijön a formából.

Kb. 10 perc múlva leemeljük a formát, és reményeink szerint ott a csodaszép piskóta alap.


Sok sikert!

2017. nov. 8. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Köszi az ajánlást, az ismerős én vagyok :))) Mindenkinek ajánlani tudom magam is, eddig még senki nem csalódott benne.magát a gyümölcstorta alapot ( fent leírt piskótát )

sima , kapcsos tortaformában is meg lehet sütni, és bármilyen torta lapnak használni.

Ez az olcsó, 2 tojásos olajos piskóta egy valódi kincs.

2017. nov. 8. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Jujj de jó, hogy ezt ide leírtátok. Kösziiii. :)

Kipróbálom majd. ?)

2017. nov. 8. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Mosoly akart lenni, nem kérdés. :) Kipróbálom a receptet.
2017. nov. 8. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Egy másik kérdésem:

Citromos sütit szeretenék,

(Rámjött a sütési láz,és elegem van hogy sok gyümölcsöt/kaját kidobunk, szeretném hasznosítani)

Mivel tapasztalt háziasszonyok vagytok, krém recept kellene hozzá.


Ez a recept tetszett meg:

[link]


De ha tudtok jobbat leírhatjátok nyugodtan. Az előbb leirt recepteket ki fogom majd probálni. :)


A problémám az h mindegyik receptben 20-20dgk margarin és cukor van. Egyszer már csináltam hasonló krémett de számomra undoritó hogy szinte tömény vajat/margarint és cukrot eszünk. És nekem nem is sikerül szépre, olyan sárgás és darabos lesz a krém. Szeretenék vmi kiméletesebb tölteléket ha tudtok..


Köszi előre is

2017. nov. 9. 07:41
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Az eredeti kérdésedhez még annyit, ha nem akarsz a piskótára krémet tenni, a gyümölcsök alá mindenképpen kenj vékonyan valamilyen ízletest lekvárt, így biztosan nem ázik el a piskóta.Kirakod gyümölccsel, és mehet rá a tortazselé.

A másik kérdéseden még gondolkodom, mert nemcsak vajkrémek vannak, hanem könnyebbek is.Viszont legtöbbjét pudinggal, vagy főtt krémmel lazítják, mármint a vajalapú krémeket.

2017. nov. 9. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Most megnéztem a linket is. Ez egy teljesen jó recept, Erről beszéltem fentebb, hogy valamivel lazítják a vajkrémet. Itt pontosan le van írva, hogy csináld, és biztos lehetsz benne, hogy nem fog a fogad nyoma meglátszani, ha beleharapsz :)
2017. nov. 9. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!